Skip to main content

Εξάρχεια: Το σημείωμα που βρέθηκε στο σπίτι του ζευγαριού - «Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια»

Ο 57χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος και δεν είναι σε θέση στην παρούσα φάση να καταθέσει

Ένα θρίλερ βρίσκεται από το μεσημέρι στα Εξάρχεια, μετά από τηλεφώνημα άνδρα στην Αστυνομία, αναφέροντας ότι η σύντροφός του είναι νεκρή.

Ο 57χρονος κάλεσε την Αστυνομία και είπε πως ο ένας έκοψε τις φλέβες του άλλου και πως εκείνη ήταν καρκινοπαθής. Οπως ισχυρίσθηκε, συγκεκριμένα, αποφάσισαν και οι δύο να αυτοκτονήσουν.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν νεκρή τη σύντροφό του και σοβαρά τραυματισμένο τον ίδιο με όμοια τραύματα στις φλέβες. Στο σπίτι εντοπίστηκε και ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

«Τα κορμιά μας δεν προσφέρουν τίποτα πια, αλλά η ψυχή και η φωτιά δεν πεθαίνουν ποτέ. Γι’ αυτό, διαλέξαμε τη λευτεριά. Καλή αντάμωση στους αδικημένους, στους μόνους, στους φευγάτους και στους ασώπαστους. Τα λέμε στην φωτιά» φαίνεται να είχαν γράψει στο σημείωμα, όπως μετέδωσε το Star.

Το σημείωμα θα δοθεί για γραφολογική εξέταση.

Οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και θα κριθεί από το πόρισμά του τι ακριβώς έχει συμβεί, αν πρόκειται για αυτοχειρία, αν όντως ο ένας έκοψε τις φλέβες του άλλου όπου αυτό δεν απαλλάσσει τον σύντροφό της από ενδεχόμενη απόδοση κατηγοριών για ανθρωποκτονία με συναίνεση ή αν υπάρχουν τυχόν τραυματισμοί που να είχαν προηγηθεί και να εξηγούν μία ακόμα χειρότερη έκβαση των γεγονότων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, κάνουν λόγο για πολύ βαθύ τραύμα στον καρπό της γυναίκας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αυτόχειρα, άρα όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως όντως της έκοψε ο σύντροφός της τις φλέβες και ενδεχομένως εκείνη ως πιο αδύναμη δεν κατάφερε να το πράξει όπως εκείνος.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ελπίς» όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και δεν είναι σε θέση στην παρούσα φάση να καταθέσει.