Skip to main content

Νεάπολη: Πράκτορες ΟΠΑΠ έκλεβαν χρήματα για πληρωμές λογαριασμών

Εξιχνιάσθηκαν στη Θεσσαλονίκη δεκάδες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών από δύο άτομα, μητέρα και γιο, που διατηρούσαν πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών

Εξιχνιάστηκαν από τις αστυνομικές αρχές πλήθος περιπτώσεων απάτης σε βάρος πολιτών στη Νεάπολη, που αφορούσαν σε υποτιθέμενη εξόφληση λογαριασμών.

Μητέρα και γιος, 69 και 44 ετών αντίστοιχα, είχαν αναρτήσει στην πρόσοψη καταστήματος (πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών) που διατηρούσαν, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αφίσες εξόφλησης λογαριασμών διαφόρων εταιρειών, χωρίς να έχουν πραγματοποιήσει σχετικές συμβάσεις με αυτές, καταρτίζοντας επιπλέον, σχετική πλαστή σφραγίδα.

Με αυτό τον τρόπο κατόρθωσαν να αποσπάσουν από 26 πολίτες, από τα μέσα του 2014 έως τα τέλη του 2015, το συνολικό χρηματικό ποσό των 7.370 ευρώ, για υποτιθέμενες εξοφλήσεις λογαριασμών, οι οποίες ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο ατόμων, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως.