Skip to main content

Εξαγορά «Κορυφή ΑΕ» στη Θράκη από την Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος

Σύμβαση εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κορυφή ΑΕ στη Θράκη με 11 καταστήματα και ένα κέντρο διανομής, υπέγραψε η Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος, έναντι 7,04 εκατ. ευρώ.

Σύμβαση εξαγοράς της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κορυφή ΑΕ στη Θράκη με 11 καταστήματα και ένα κέντρο διανομής, υπέγραψε η Αλφα Βήτα Βασιλόπουλος, έναντι 7,04 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία εξαγοράς αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2009, όπως ανακοίνωσε  η ΑΒ Βασιλόπουλος. Η τιμή εξαγοράς είναι πλέον του δανεισμού 1,8εκατ. ευρώ.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Αλφα Βήτα κ. Κωνσταντίνος Μαχαίρας, δήλωσε ότι η εξαγορά της Κορυφής ΑΕ θα είναι μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία, που θα ενισχύσει τη θέση του ομίλου Αλφα Βήτα στη Θράκη, μια περιοχή , όπου μέχρι πρότινος η παρουσία του δεν ήταν αρκετά αισθητή.


Αναλυτικά, η εξαγορά αφορά στην απόκτηση 11 νέων καταστημάτων (με μέση επιφάνεια πώλησης 800 m2 περίπου) και ενός κέντρου διανομής, ικανό να καλύψει τις ανάγκες εφοδιασμού της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της κυριότητας των 2 ιδιόκτητων καταστημάτων  και του κέντρου διανομής. Τα καταστήματα της Κορυφής Α.Ε. θα αναβαθμιστούν και θα φέρουν την επωνυμία της «Αλφα-Bήτα».


Η εξαγορά υπόκειται στο συνήθη νομικό έλεγχο καθώς και της έγκρισης
από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009.