Skip to main content

Εξαφανίζονται λίρες και... χρυσός από την αγορά

Χθες βράδυ, στις διεθνείς αγορές ο χρυσός έκλεισε οριακά πάνω κι από το όριο των 1200 δολαρίων η ουγγιά. Για την ακρίβεια, διαμορφώθηκε στα 1202 δολάρια, χωρίς κανείς να μπορεί να εκτιμήσει που θα στα
Στροφή στο χρυσό και γενικά στα λεγόμενα επενδυτικά καταφύγια κάνουν το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι επενδυτές. Το γεγονός αποτελεί σαφή ένδειξη για το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί στην αγορά, γεγονός το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και οι ...χρυσές λίρες να έχουν εξαφανισθεί. Ενδεικτικότερο όλων των στοιχείων, όμως, είναι η τιμή του χρυσού. Χθες βράδυ, στις διεθνείς αγορές έκλεισε οριακά πάνω κι από το όριο των 1200 δολαρίων η ουγγιά.

Για την ακρίβεια, διαμορφώθηκε στα 1202 δολάρια, χωρίς κανείς να μπορεί να εκτιμήσει που θα σταματήσει αυτό το ράλλυ. Ούτε καν στελέχη των τραπεζικών dealing rooms, με τα οποία συνομίλησε η Voria.gr, για «να πάρει κλίμα».

«Η ζήτηση είναι μεγάλη και η αγορά δεν προλαβαίνει να την καλύψει», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ενισχυτικά σε αυτή την ανοδική κίνηση λειτουργεί βεβαίως και η «σκούπα» που κάνουν οι κυβερνήσεις μεγάλων κρατών. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Ινδίας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι το μοναδικό.