Skip to main content

Εξαφανίστηκε ο δισεκατομμυριούχος Κινέζος επικεφαλής της Fosun

Ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ μπορεί να ανακρίνεται από τις αρχές στο πλαίσιο της εκστρατείας καταστολής της διαφθοράς που διεξάγει το Πεκίνο.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών εταιρειών που ελέγχονται από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, έναν από τους γνωστότερους κινέζους επιχειρηματίες, ανεστάλη στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα αφού ένα οικονομικό περιοδικό έκανε γνωστό πως ο όμιλος Fosun δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρό του.

Μετά την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών του ομίλου, ο οποίος έχει συμμετοχή στη Folli Follie, η ελληνική μετοχή δέχεται πιέσεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ο Γκούο, μέσω της Fosun είναι επίσης στην ομάδα που διεκδίκησε να αξιοποιήσει το πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό μαζί με την Al Mabaar από το Άμπου Ντάμπι και την Lamda Development. Η πληροφορία για τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί ο Ουόρεν Μπάφετ της Κίνας, αναφέρουν ότι μπορεί να ανακρίνεται από τις ρυθμιστικές αρχές στο πλαίσιο της εκτεταμένης εκστρατείας καταστολής της διαφθοράς που διεξάγει το Πεκίνο.

Το Caixin ανέφερε αργά χθες, Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει, ότι ο όμιλος Fosun δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή με τον Γκούο από το μεσημέρι, τοπική ώρα, της 10ης Δεκεμβρίου.

Εκπρόσωπος του ομίλου Fosun International στο Χονγκ Κονγκ είπε στο Reuters ότι η εταιρεία λειτουργεί ομαλά, αρνούμενος να σχολιάσει την πληροφορία για τον Γκούο.

.