Skip to main content

Εξ αποστάσεως οι συζητήσεις Αθήνας-θεσμών, επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

Η συζήτηση, σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, αφορούσε την πορεία του ελληνικού προγράμματος, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων θεσμών - κυβέρνησης

Εξ αποστάσεως θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σχοινάς τόνισε πως οι επικεφαλής των θεσμών ολοκλήρωσαν σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις εκ του σύνεγγυς συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, και επιστρέφουν, από την Αθήνα, στις έδρες τους.

Οι συζητήσεις, όπως είπε, θα συνεχιστούν εξ αποστάσεως το επόμενο διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, σχετικά με την επικοινωνία του προέδρου της Κομισιόν και του Έλληνα πρωθυπουργού, ο ίδιος είπε πως αφορούσε την πορεία του ελληνικού προγράμματος, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων θεσμών - κυβέρνησης, αποφεύγοντας περαιτέρω λεπτομέρειες.