Skip to main content

ΕΒΖ: Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος, ο CEO και τέσσερα μέλη του ΔΣ

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μιχαήλ Κεφαλόπουλος, ο πρόεδρος Αντώνης Χατζηδιαμαντής και τέσσερα μέλη του ΔΣ

Την παραίτηση έξι εκτελεστικών στελεχών του διοικητικού της συμβουλίου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, ανακοίνωσε η ΕΒΖ, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας για την πώληση των μονάδων στη Σερβία. Όπως έχει γράψει η Voria.gr, τα μέλη του δσ της ΕΒΖ ΑΕ αρνούνταν να υπογράψουν για την πώληση των ζαχαρουργείων της Σερβίας στη MK Group του Μίοντραγκ Κόστιτς, για το προσφερόμενο ποσό των 60 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, υποστήριζαν ότι η πώληση στο MK Group πρέπει να εγκαταλειφθεί επειδή η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Σερβίας δεν θα εγκρίνει την απόκτηση των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ από τον εν λόγω Όμιλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της βιομηχανίας:

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της, ότι στις 29/09/2017 πρωτοκολλήθηκαν οι παραιτήσεις των εξής μελών του ΔΣ:

Χατζηδιαμαντή Αντωνίου, Προέδρου
Κεφαλόπουλου Μιχαήλ, Διευθύνοντος Συμβούλου
Μπούρη Αντωνίου, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου
Κερμανίδη Γαβριήλ, Αντιπροέδρου
Βογιατζή Χρήστου, Μέλους
Μανιατάκη Κωνσταντίνου, Μέλους»

Η εταιρεία έχει συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20 Οκτωβρίου για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

ΔΗΣΥ: Η κυβερνητική ανευθυνότητα ξεπουλά την ΕΒΖ

Σε μία πρώτη αντίδραση, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, τόνισε: «Για τρίτη συνεχόμενη φορά, πληροφορούμαστε ότι παραιτείται ακόμη μία Διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «η Κυβέρνηση αυτή, με τους πολιτικούς τακτικισμούς της, την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα που την διακρίνει, υποθηκεύει τα συμφέροντα και το μέλλον της ίδιας της Βιομηχανίας αλλά και των τευτλοπαραγωγών.

» Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει θέσει επανειλημμένως το ζήτημα στην Βουλή με την μορφή Ερωτήσεων και Επίκαιρων Ερωτήσεων και οι αρμόδιοι τότε Υπουργοί διαβεβαίωναν ότι «όλα θα πάνε καλά».

«Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες ακόμη ενός "θεάτρου του παραλόγου". Μήπως τελικά αυτή η "υπερευαίσθητη" Κυβέρνηση και στην περίπτωση της EΒΖ προσπαθεί και πιέζει Διοικήσεις να ξεπουλήσουν με όποιο τίμημα την ΕΒΖ αντί "Πινακίου Φακής"; Μήπως τελικά θα ξαναγίνουμε στο ίδιο έργο θεατές, όπως και στην περίπτωση του ΟΣΕ;», καταλήγει ο κ. Τζελέπης.