Skip to main content

Η κυβέρνηση ξηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ

Ζητήθηκε τηλεφωνικά η παραίτηση των εκτελεστικών μελών της διοίκησης, καθώς φέρεται να υπάρχει δυσαρέσκεια με χειρισμούς σε μία σειρά θεμάτων.

Σοβαρές ανακατατάξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να ξηλώσει όλο το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr την Τρίτη o αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτσης ζήτησε τηλεφωνικά τις παραιτήσεις όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ. Μάλιστα, τα εκτελεστικά μέλη της διοίκησης έχουν αρχίσει να μαζεύουν, ήδη, τα προσωπικά τους είδη από τα γραφεία τους και περιμένουν να τους υποδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διοικητική αλλαγή, για να μη μείνει ακέφαλη η βιομηχανία.

Η απομάκρυνση της διοίκησης Ρώσσιου φέρεται να συνδέεται με τη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο υπουργείο για τους χειρισμούς σε μία σειρά από θέματα, όπως τις χαμηλές τιμές πώλησης ζάχαρης σε μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες και τις προμήθειες λιπασμάτων για τους παραγωγούς. Έρχεται, δε, σε μία περίοδο που είναι σε εξέλιξη η καλλιεργητική περίοδος των τεύτλων και ο διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Σερβίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. τα μέλη της διοίκησης της ΕΒΖ είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στον κ.Χαρίτση όταν ανέλαβε καθήκοντα μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό του Νοεμβρίου 2016.