Skip to main content

ΕΒΖ: Άγονος ο διαγωνισμός πώλησης του ακινήτου στην Κουντουριώτου

Για το ημιτελές κτίριο επί της Κουντουριώτου 9, η ελάχιστη τιμή είχε οριστεί στα 2,9 εκατ. ευρώ. Τι αποφάσισε για το ακίνητο η Τράπεζα Πειραιώς.

Άγονος αναμένεται να κριθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του ημιτελούς οκταόροφου κτιρίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως στην οδό Κουντουριώτου 9 στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο –μαζί με άλλα πέντε ακίνητα της εταιρίας- αναζήτησε αγοραστή η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της Πειραιώς Real Estate.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρότι στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μόνο ημέρες υπήρξε αποτέλεσμα, η συμφωνία τελικά δεν ολοκληρώθηκε με ευθύνη –όπως υπογραμμίζουν κύκλοι του ομίλου Πειραιώς- του πλειοδότη. Έτσι η απόφαση είναι να περιέλθει το ακίνητο στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία από εδώ και πέρα αναζητεί τρόπους να το αξιοποιήσει η ίδια.

Για το ημιτελές κτήριο επί της Κουντουριώτου 9, η ελάχιστη τιμή είχε οριστεί στα 2,9 εκατ. ευρώ. Το κτήριο, οκτώ ορόφων και δύο υπογείων, διαθέτει κύριους χώρους 4.846,54 τετρ. μέτρων, βοηθητικούς χώρους 564,70 ενώ τα δύο υπόγεια που χρησιμεύουν και ως πάρκινγκ έχουν 1131,74 και 1010 τετρ. μέτρων αντιστοίχως.