Skip to main content

Ευρωζώνη: Μόνο με πολιτική απόφαση θα ανασταλεί η απόφαση του ESM

Πηγή της Ευρωζώνης μεταφέρει ότι οι θεσμοί θα θέσουν θέμα στον Τσίπρα τόσο για το ύψος των παροχών όσο και για την μη πρότερη συννενόηση μαζί τους

Αρνητικές ειδήσεις κομίζει για την κυβέρνηση το πόρισμα των θεσμών αναφορικά με την αξιολόγηση των παροχών Τσίπρα, σύμφωνα με παράγοντα της Ευρωζώνης, ο οποίος διαψεύδει την αισιοδοξία του Μαξίμου, που προβλέπει επί της ουσίας θετική αξιολόγηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος θα «ξεπαγώσουν» μόνο με πολιτική απόφαση.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, στις 19.30 ώρα Ελλάδας, μετέφεραν «απρόσμενα καλό κλίμα» γύρω από τις θέσεις του Μαξίμου, όπως αυτό προέκυψε μέσα από τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Η πηγή της Ευρωζώνης μεταφέρει ότι οι θεσμοί θα θέσουν θέμα τόσο ως προς το ύψος των παροχών, όσο και ως προς το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεννοήθηκε προηγουμένως μαζί τους.