Skip to main content

Έβρος: Βρέθηκε νεκρός ο ψαράς που αγνοούταν επί τρεις εβδομάδες

Η σορός εντοπίστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής στο βυθό στο μέσον του ποταμού και αναγνωρίστηκε ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο άνδρα.

Τη σορό ενός άνδρα ανέσυραν λίγο μετά τις 13:00, σήμερα, από τον βυθό στο Δέλτα του ποταμού Έβρου άνδρες της 4ης ΕΜΑΚ. Σύμφωνα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται ότι πρόκειται για τη σορό του 49χρονου ερασιτέχνη ψαρά, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στην περιοχή του Δέλτα.

Η σορός εντοπίστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή, στο πλαίσιο των επί 23 ημέρες ερευνών εντοπισμού του 49χρονου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η σορός εντοπίστηκε στο βυθό στο μέσον του ποταμού, σε σημείο δύσκολα προσεγγίσιμο και ως εκ τούτου ζητήθηκε η συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ, πλωτό σκάφος της οποίας με δύο πυροσβέστες ανέσυραν το άψυχο σώμα.

Ο διοικητής της 4ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός Σπύρος Κούτρας, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο του ποταμού, το ύψος και η θολότητα των νερών κατέστησαν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των ερευνών, στις οποίες συμμετείχε τόσο σκάφος της ΕΜΑΚ με βυθόμετρο, όσο και δύτες με κάμερα από τη Θεσσαλονίκη.

Ακριβή και αξιόπιστα στοιχεία για την ταυτότητα του νεκρού άνδρα θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, όπου μεταφέρθηκε η σορός. 

Πάντως, σύμφωνα με το e-evros.gr, ο γιος του 49χρονου που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί, αναγνώρισε ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο πατέρα του.

φωτο: e-evros.gr