Skip to main content

Έβρος: Συνελήφθησαν Βρετανοί να διακινούν παράνομα μετανάστες

Οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα.

Συνελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ένας 45χρονος και μία 42χρονη, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα με το όχημά τους, δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ.

Αναλυτικότερα, οι δύο διακινητές, οδηγός και συνοδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου (φωτο), μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να εισέλθουν στη χώρα. Εκεί, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέφεραν παράνομα με το παραπάνω όχημα τους δύο μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στο όχημα εντοπίστηκε να επιβαίνει ο ένας μη νόμιμος μετανάστης, ο οποίος κατά τον έλεγχο επέδειξε στους αστυνομικούς ένα διαβατήριο των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, που ανήκει σε άλλο άτομο και όπως προέκυψε το είχε προμηθευτεί από τους δύο διακινητές. Στη συνέχεια, εντοπίσθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, επιμελώς κρυμμένη, κάτω από αποσκευές, είδη ρουχισμού και κλινοσκεπάσματα και η δεύτερη μη νόμιμη μετανάστρια.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το παραπάνω διαβατήριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.