Skip to main content

'Εβρος: Άνοιγμα θυροφραγμάτων για την εκτόνωση των πλημμυρών

Αποφασίσαμε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων προκειμένου να προχωρήσουμε σε τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου, σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης

Με τη στάθμη των ποταμών Έβρου και Άρδα να «αγγίζει» τα έξι μέτρα και να καταγράφει ανοδική τάση, ξεπερνώντας ήδη τα όρια ασφαλείας, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς προχώρησε σήμερα στο άνοιγμα των θυροφραγμάτων του Πυθίου.

«Αποφασίσαμε το άνοιγμα των θυροφραγμάτων προκειμένου να προχωρήσουμε σε τεχνητή εκτόνωση του φαινομένου, πλημμυρίζοντας ελεγχόμενα 3.000 στρέμματα», δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.

Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στον Έβρο καθώς και οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου παραμένουν σε επιφυλακή μετά τη χθεσινή υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ στον ποταμό Άρδα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μετέβη από το πρωί στο Διδυμότειχο και στη συνέχεια στο Πύθιο, όπου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.