Πέμπτη 26 Απριλίου 2018
x

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 65 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ένα ζευγάρι, ηλικίας περίπου 50 ετών, υπέστη χθες δηλητηρίαση στη Βουλγαρία από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν από μια ελαττωματική ξυλόσομπα.

Σε 65 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών σε όλη την Ευρώπη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα σε διάστημα μιας εβδομάδας, με τους περισσότερους από αυτούς να εντοπίζονται στην Πολωνία.

Τα πιο πρόσφατα θύματα του κύματος ψύχους από την 6η Ιανουαρίου και τον θάνατο 2 Ιρακινών προσφύγων σε μια χιονοθύελλα, ήταν ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 50 ετών που υπέστη χθες δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσαν από μια ελαττωματική ξυλόσομπα, σε χωριό στο νότιο τμήμα της Βουλγαρίας.

Το κύμα ψύχους που πλήττει εδώ και μια εβδομάδα την Ευρώπη στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 7 ανθρώπους στην Βουλγαρία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Βουλγαρία, όπου το θερμόμετρο έφθασε στους -18 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Σόφια, έσπασε το ρεκόρ των τελευταίων 20 ετών στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενούζκα Πέτκοβα.

Το κύμα ψύχους από την Σκανδιναβία πλήττει εδώ και ημέρες το μεγαλύτερο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου, προκαλώντας τον θάνατο ανθρώπων στην κεντρική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Ιταλία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ