Skip to main content

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Αισιόδοξος για «μισή» συμφωνία στο Eurogroup

O συγκεκριμένος αξιωματούχος δήλωσε πως περιμένει ότι το ΔΝΤ θα συστήσει στο διοικητικό του συμβούλιο ένταξη στο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν βλέπει άμεσα λύση στο χάσμα μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης 15 Ιουνίου, προκειμένου να επιτευχθεί το κλείσιμο της αξιολόγησης και να εκταμιευθεί η δόση. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μπορούν να συμφωνηθούν, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, την οποία θεωρεί πιθανή, καθώς η Ελλάδα έχει εκπληρώσει και τα 140 προαπαιτούμενα.

«Δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί» έσπευσε, όμως, να προσθέσει αναφορικά με τις εκτιμήσεις ευρωζώνης και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, με το Ταμείο να τονίζει ότι δεν είναι βιώσιμο και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να ξεκαθαριστούν όσο το δυνατόν σαφέστερα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, πριν αποφασίσει ένταξή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το newmoney, o συγκεκριμένος αξιωματούχος είπε ακόμη πως περιμένει ότι «το ΔΝΤ θα συστήσει στο διοικητικό του συμβούλιο ένταξη στο πρόγραμμα, αφού υπάρξει συμφωνία για ένα πλήρες "πακέτο" και εφόσον υπάρχει εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο».