Skip to main content

Ευρωπαίοι στο Bloomberg: Ανεύθυνος και τζογαδόρος ο Βαρουφάκης

Σφυροκόπημα από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται να δέχθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο σημερινό Eurogroup.

Σφυροκόπημα από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται να δέχθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στη Ρίγα της Λετονίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Tο δημοσίευμα τονίζει ότι η συνεδρίαση έγινε σε τεταμένο κλίμα και πως η ελληνική πλευρά βρέθηκε σε κλοιό πιέσεων, καθώς οι θεσμοί ενημέρωσαν το Eurogroup ότι η πρόοδος δεν είναι ικανοποιητική.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «ο Γιάννης Βαρουφάκης δέχθηκε σφοδρή κριτική από τους ευρωπαίους ομολόγους του εν μέσω της αυξανόμενης δυσφορίας για την άρνησή του να παρουσιάσει μέτρα που θα διορθώσουν την οικονομία της χώρας του ώστε να υπάρξει απελευθέρωση των δόσεων, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών. Πηγές από την Ευρωζώνη λένε ότι οι χειρισμοί Βαρουφάκη για τις συνομιλίες ήταν ανεύθυνη, τον κατηγόρησαν για χρονοτριβή, για τζογαδόρο και ερασιτέχνη».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις μετά το Eurogroup ανήρτησε στο twitter τα εξής: «Το Eurogroup εξέφρασε ανησυχίες για περιορισμένη πρόοδο στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις».

Το δημοσίευμα καταλήγει λέγοντας ότι Έλληνας αξιωματούχος στη Ρίγα δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει τις συνομιλίες.