Skip to main content

Ευρωπαϊκός τίτλος μετά από 9 χρόνια για Γιουνάιτεντ,2-0 τον Άγιαξ(vid)

Με σκόρερ τους Πολ Πογκμπά και Χένρικ Μικιταριάν, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στην 5η κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία τους

Την κατάκτηση του Europa League πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επιβλήθηκε με 2-0 του Άγιαξ στη «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

Με σκόρερ του Πολ Πογκμπά και Χένρικ Μικιταριάν, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στην 5η κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία τους εξασφαλίζοντας μάλιστα έτσι την παρουσία τους στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Ξεχωριστά είναι και τα ρεκόρ του προπονητή των νικητών Ζοσέ Μουρίνιο που πανηγυρίζει το 4ο του ευρωπαϊκό τρόπαιο σε ισάριθμους τελικούς μετά το κύπελλο UEFA (2003 με Πόρτο) και το Champions League (2004 με Πόρτο και 2010 με την Ίντερ) και μάλιστα με τρίτη διαφορετική ομάδα.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Ματίας ντε Λιχτ για τον «Αίαντα» καθώς ο 17 ετών και 285 ημερών αμυντικός έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει συμμετάσχει ποτέ στον τελικό της διοργάνωσης ενώ στο 90΄πέρασε στο γήπεδο για τους «μπέμπηδες» ο Γουέιν Ρούνεϊ στην τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του συλλόγου δεχόμενος την αποθέωση από το κοινό των Άγγλων στο στάδιο.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Άγιαξ (Μπος): Ονανά, Φέλτμαν, Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ (82' Φρένκι ντε Γιονγκ), Σένε (70' Φαν ντε Μπέικ), Κλάασεν, Ζιγές, Τραορέ, Γιουνές, Ντόλμπεργκ (62' Νέρες).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Μάτα (90' Ρούνεϊ), Μικιταριάν (74' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (84' Μαρσιάλ).