Skip to main content

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κατά τη διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν πέντε άτομα, βεβαιώθηκαν 84 τροχονομικές παραβάσεις και κατασχέθηκαν 132 είδη παρεμπορίου.

Διακλαδική αστυνομική επιχείρηση, η οποία περιελάμβανε ένα ευρύ πλέγμα αστυνομικών δράσεων και κάλυπτε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων σχεδιάστηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.  

Η αστυνομική δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, 6 Απριλίου, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, με τη συμμετοχή αστυνομικών όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης και ειδικά εκπαιδευμένου αστυνομικού σκύλου, είχε ως σκοπό την πρόληψη μορφών μικροεγκληματικότητας, την περιστολή των αιτιών εγκληματογένεσης και την εν γένει εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και ευνομίας των πολιτών.

Παράλληλα, για την αντιμετώπιση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής κατάστασης και τη συνολική αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, διενεργήθηκαν ουσιαστικοί τροχονομικοί έλεγχοι.
Πιο αναλυτικά ελέγχθησαν:
152 άτομα,
8 καταστήματα,
134 οχήματα

Ακόμα συνελήφθησαν 5 άτομα.

Συγκεκριμένα :
2 άτομα για παράνομη άσκηση υπαίθριου εμπορίου
3 άτομα για παράβαση του Ν. περί Τελωνειακού Κώδικα

Επίσης, βεβαιώθηκαν 84 τροχονομικές παραβάσεις και κατασχέθηκαν 132 είδη παρεμπορίου, 60 πακέτα τσιγάρα και 10 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου και χρηματικό ποσό προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

«Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα επαναλαμβάνονται συστηματικά και με αμείωτη ένταση» αναφέρει στην ανακοίνωση της η αστυνομία.