Skip to main content

Μεγάλες καταστροφές στην ανατολική Θεσσαλονίκη- Αγνοείται 53χρονη

Φόβοι για τη ζωή μιας 53χρονης γυναίκας στη Ν. Μηχανιώνα, την οποία αναζητούν από χθες το βράδυ οι συγγενείς της. Πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η βροχή που πέφτει από χθες στη Θεσσαλονίκη και κυρίως στην ανατολική πλευρά του νομού σε Επανομή, Νέα Μηχανιώνα, Κερασιά και Αγγελοχώρι.

Παράλληλα εκφράζονται φόβοι για τη ζωή μιας 53χρονης γυναίκας μητέρας τριών παιδιών στη Ν. Μηχανιώνα, την οποία αναζητούν από χθες το βράδυ οι συγγενείς της.  Η 53χρονη επέστρεφε τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο σπίτι της από την εργασία της στο καζίνο όταν εγκλωβίστηκε με το όχημα της εξαιτίας της υπερχείλισης ρέματος. Γύρω στις 2 πμ τηλεφώνησε στον σύζυγό της και τον ενημέρωσε ότι θα προσπαθήσει να βγει από το παράθυρο του αυτοκινήτου και να βρει κάποιο ασφαλές μέρος. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της. Ο σύζυγός της τηλεφώνησε σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα της Μηχανιώνας και ανέφερε ότι αγνοείται η σύζυγός του. Το αυτοκίνητο της γυναίκας βρέθηκε σε κεντρικό δρόμο της Μηχανιώνας, χωρίς την ίδια μέσα.

Τα περισσότερα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν στο δήμο Θερμαϊκού, όπου λόγω του όγκου του νερού άνθρωποι κινδύνεψαν, περιουσίες καταστράφηκαν, δρόμοι έκλεισαν, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα βούλιαξαν στις λάσπες και παρασύρθηκαν στη θάλασσα. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης έκανε λόγο για «Βιβλική καταστροφή». Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ωρών πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και ξεριζώθηκαν δέντρα σε Αγία Τριάδα, Επανομή και Μηχανιώνα.

«Είναι άσχημη η εικόνα στον Δήμο μας. Δέντρα ξεριζώθηκαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, δεκάδες δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ προσπαθεί να απεγκλωβίσει τους ανθρώπους από τα πλημμυρισμένα υπόγεια. Τα συνεργεία του Δήμου, από χθες που ξεκίνησε η έντονη βροχόπτωση, προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους για να πάνε οι κάτοικοι σήμερα στις δουλειές τους» δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Μαυρομάτης.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων σημειώθηκαν και πολύωρες διακοπές ρεύματος στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα αντλιοστάσια της ΕΥΑΘ και να βγουν τα λύματα στους δρόμους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης, τις επόμενες ώρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να κηρυχτεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο οδικό δίκτυο προβλήματα σημειώνονται κυρίως στην Επαρχιακή οδό Μηχανιώνας - Αγ. Τριάδας. Κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Επανομής – Μηχανιώνας στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Βάρναλη από τις 4 τα ξημερώματα εξαιτίας της βροχής και των φερτών υλικών. Προβλήματα παρουσιάζονται και στο δρόμο από Αγ. Τριάδα προς Θεσσαλονίκη. Στα σημεία βρίσκεται πυροσβεστική αλλά και τροχαία.

 

Σε δεκάδες περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν την περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 1.000 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων για πλημμυρισμένα σπίτια ή καταστήματα ατόμων σε περιοχές της Επανομής, της Μηχανιώνας και του Αγγελοχωρίου. Παράλληλα, άντρες της πυροσβεστικής κλήθηκαν να μεταφέρουν περισσότερα από 20 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν είτε από ισόγεια σπίτια είτε από τα οχήματά τους.

Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Με σκούπες στα χέρια καθαρίζουν τους τόνους λάσπης που έχει στην περιοχή.

Εξαιτίας της βροχής έντονα είναι και σήμερα τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην οδό Βασ. Όλγας και στην Εγνατία οι οδηγοί κινούνταν το πρωί με χαμηλές ταχύτητες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ουρά.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και σήμερα με βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στο Θερμαϊκό βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς κελσίου. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι κυρίως στα νότια της χώρας.

video από Thousandnews.gr - φωτογραφίες από farosthermaikou.blogspot.gr