Skip to main content

Εύοσμος: Στα πράσα 49χρονος που αγόραζε αυτοκίνητα με... αέρα

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, σχετικά με αγοραπωλησίες οχημάτων μέσω διαδικτύου.

Στην εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης, σχετικές με αγοραπωλησίες οχημάτων μέσω διαδικτύου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη, μεσημεριανές ώρες χθες, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον Εύοσμο, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «Απάτες τετελεσμένες κατά συναυτουργία και σε απόπειρα» και «Πλαστογραφία».

Ειδικότερα, 39χρονος ημεδαπός, αφού είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου αγγελία πώλησης αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου του, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άντρα, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τεχνικές λεπτομέρειες του οχήματος, ζήτησε αμέσως να προχωρήσει σε αγορά του για λογαριασμό του υιού του. Ο υποψήφιος αγοραστής απέστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον 39χρονο άντρα, πλαστό τραπεζικό παραστατικό υποτιθέμενης μεταφοράς χρημάτων μέσω τραπεζικής ιστοσελίδας, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε 7.300 ευρώ και φωτογραφία αστυνομικού δελτίου ταυτότητας με στοιχεία του φερόμενου παιδιού του. Έπειτα από τηλεφωνικές επικοινωνίες καθορίστηκε ραντεβού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, όπου συνελήφθη ο 49χρονος άντρας.

Όπως προέκυψε από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, με τον ίδιο τρόπο δράσης, απέσπασε αυτοκίνητο από 30χρονο ημεδαπό, το οποίο χωρίς να μεταβιβάσει στο όνομά του, μεταπούλησε σε 24χρονο νεαρό έναντι 3.000 ευρώ.

Κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.