Skip to main content

Οι μοιραίες επιλογές συνεργατών από τον Αλέξη Τσίπρα

Αφού είμαστε κράτος χωρίς θαλάσσια σύνορα, είναι φυσικό για την κυρία Τασία να προσκαλέσει τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.

Μετά την διαβεβαίωση του κ. Τσίπρα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, επισημοποιείται πλέον η σύμπλευσή του με την κα.. Χριστοδουλοπούλου, ως προς το μεταναστευτικό. Αφού είμαστε κράτος χωρίς θαλάσσια σύνορα, είναι φυσικό για την κυρία Τασία να προσκαλέσει τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες όπου γης, να μας επισκεφθούν, για να μπορούν να λιάζονται στις πλατείες μας.

Έτσι εξηγείται και η αδιαφορία συνεργασίας με την αρμόδια Επιτροπή της Ε.Ε., της οποία προεδρεύει ο κ. Αβραμόπουλος, και ο οποίος μας ενημέρωσε πως η Επιτροπή είναι έτοιμη να συντρέξει την Ελλάδα, όμως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε. Τα ίδια και από τον ΟΗΕ, όπου ούτε από αυτόν ζητήσαμε την συνδρομή του, καίτοι είναι έτοιμος να την προσφέρει.

Η στάση αυτή της απελθούσας κυβέρνησης, είναι προϊόν της υπηρέτησης του μαρξιστικού διεθνισμού, του οποίου αποστολή είναι η κατάργηση των συνόρων για την δημιουργία της Δικτατορίας του Προλεταριάτου, που θα επιτευχθεί με τον Σοβιετικό Πολίτη. Όσοι νομίζουν πως ο κ. Τσίπρας θα μετατοπιστεί στην σοσιαλδημοκρατία, φοβάμαι πως θα απογοητευθούν.

Αφενός επειδή γαλούθηκε με αυτές τις αναχρονιστικές ιδέες, πέρασε τα φοιτητικά χρόνια -ούτε καν σε οργάνωση κόμματος- ως ηγετικό στέλεχος Αυτόνομων Φοιτητικών Ομάδων και αφετέρου έστησε καριέρα παριστάνοντας τον Αριστερό - δεν έχει σημασία που είναι του σαλονιού, μια και δεν είδα ποτέ στέλεχος της Αριστεράς χωρίς εισοδήματα.

Σ’ αυτά τα στελέχη στηρίζεται (κρατικοδίαιτοι, επαγγελματίες του συνδικαλισμού -άεργοι στην ουσία, αλλά παχυλώς αμειβόμενοι- επαγγελματίες της «προοδευτικότητας», και άλλους με συναφείς ιδιότητες). Ακόμη δε, απέδειξε περιτράνως ο κ. Τσίπρας, πως δεν έχει ηγετικές ικανότητες -του έφυγε το μισό κόμμα-, πως τον κατευθύνουν οι επιτήδειοι (Βαρουφάκης-Λαφαζάνης, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), πως δεν έχει διορατικότητα να δει πώς διοικείται η Ευρώπη και ο δυτικός κόσμος, και ταυτοχρόνως, δεν αντέχει τις δοκιμασίες, και στις δυσκολίες επιχειρεί με τεχνάσματα να απεμπλακεί.

Ένα από καταστροφικά στοιχεία για τον τόπο, είναι  η επιλογή των συνεργατών του κ. Τσίπρα. Θα επαναλάβω αυτό που είχε πει ο Ντε Γκωλ, ότι ένας ηγέτης κρίνεται και από την επιλογή των συνεργατών του. Ο κ. Τσίπρας, φαίνεται πως πράγματι επέλεξε τους αριστείς της Αριστεράς, γεγονός που αποδεικνύεται από την τοποθέτησή τους σε εκλόγιμες θέσεις και τώρα, χωρίς να εξαιρεθεί η κα. Τασία. Αν είχε καλύτερους η Αριστερά, θα τους χρησιμοποιούσε για παραγωγή έργου.

Όμως, ο κ. Τσίπρας έπεσε στην παγίδα της δημιουργίας «προσωπικοτήτων» από το «προοδευτικό» και θολοκουλτουριάρικο σύστημα που κυβερνά στην ουσία την χώρα μας -αφού ποδηγετεί τις μάζες- και δεν αντιλήφθηκε ότι οι «προσωπικότητες» έχουν μεν όνομα, όχι όμως και ικανότητες. Αυτό φάνηκε πολύ σύντομα. Όταν μάλιστα, οι «προσωπικότητες» παίρνουν αποφάσεις με βάση την μαρξιστική ιδεολογία, τότε τα πράγματα καθίστανται τραγικά.

Την άποψη του κ. Τσίπρα, συμμερίζονται φυσικά όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού με διάφορα δικολαβίστικα επιχειρήματα, τον υποστηρίζουν. Η έλλειψη παιδείας τους όμως -η μονομερής πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν στον μαρξισμό, δεν αρκεί- τους οδηγεί ακόμη και σε αθλιότητες. Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, εκ των εμπίστων του κ. Τσίπρα, προέβη σε άθλιο υπαινιγμό, κατά του Λιμενικού Σώματος. Υποστήριξε, ότι η προηγούμενη πολιτική της ανακοπής της ροής από τους Λιμενικούς, του λαθρομεταναστευτικού ρεύματος από την Τουρκία, οδηγούσε σε ατυχήματα, που σημαίνει ότι… πνίγαμε τους λαθρομετανάστες.

Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος απάντησε με οργή: «Εκλαμβάνουμε τη δήλωση αυτή ως την μεγίστη προσβολή και αθλιότητα για τα στελέχη του, τα οποία νυχθημερόν κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία, για να αντεπεξέλθουν στην υψηλή αποστολή τους διασώζοντας καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας», αναφέρει η ανακοίνωση. Ζητούν οι Λιμενικοί από τον ανεκδιήγητο κ. Σακελλαρίδη -ο οποίος ουσιαστικώς υιοθέτησε την τουρκική προπαγάνδα- αν διαθέτει στοιχεία να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, διαφορετικά να ανακαλέσει άμεσα τα όσα υποστήριξε. Και καταλήγουν: «Τα χέρια των Λιμενικών απλώνονται για να σώσουν, για να δώσουν ελπίδα, και για να τηρήσουν τη στοιχειώδη τάξη και δεν βάφονται με αίμα!»

Ο Μακεδών