Skip to main content

Ευγνώμων ο 38χρονος Τούρκος: Μου φέρθηκαν σα να ήμουν μουσαφίρης (vid)

Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη, δήλωσε ο Μουσά Aλερίκ, αφότου πέρασε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου.

Ανακουφισμένος ο Μουσά Aλερίκ τη στιγμή της παράδοσής του από Ελληνες αστυνομικούς στις τουρκικές αρχές, βρέθηκε κατευθείαν στις αγκαλιές των οικείων του που τον ανέμεναν αμέσως μόλις πέρασε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου.

Ευτυχής που συναντήθηκε ξανά με την οικογένειά αλλά και ευγνώμων προς τις ελληνικές Αρχές, ο Αλερίκ δήλωσε:

«Εξαιτίας ενός λάθους πέρασα στην περιοχή τους. Ετσι είναι. Πήγα εκεί και με υποδέχθηκαν καλά, όπως σε μουσαφίρη. Τόσο η ελληνική δικαιοσύνη όσο και το δικαστήριο κατάλαβαν ότι έχω δίκιο. Επειδή εγώ δεν έχω κάνει κάποιο λάθος. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι χωρίς άδεια. Γι’ αυτό το λόγο και με συγχώρησαν. Πραγματικά  μου φέρθηκαν πολύ καλά. Ακόμα και αν δεν είναι ξενοδοχείο (σσ : εννοεί το κρατητήριο) πραγματικά από την αστυνομία και όλοι μου συμπεριφέρθηκαν καλά. Μου έφεραν και το φαγητό μου…»

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το kathimerini.gr, ο πατέρας του Ναντίν Αλερίκ χαρούμενος και αυτός που ξαναβρήκε το γιο του ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην απελευθέρωσή του, ενώ και ο δήμαρχος της Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν ευχαρίστησε την ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνοντας ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα συνεχίσουν σε καλό επίπεδο. Ευχαρίστησε τέλος για το ενδιαφέρον τους το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και τις ελληνικές αρχές.