Skip to main content

ΕΒΕΘ: Ημερίδα για τις ευκαιρίες σε Ιαπωνία και Νοτιοανατολική Ασία

Στόχος της ημερίδας είναι η παροχή ευρείας και χρήσιμης πληροφόρησης για τις ιδιαιτερότητες της αναπτυγμένης ιαπωνικής αγοράς.

Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες για τη δραστηριοποίηση των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στην αγορά της Ιαπωνίας, καθώς και για την προώθηση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ασία, θα βρεθούν στο επίκεντρο ενημερωτικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, από 17.30 ως 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος). Επίσης θα γίνει ενημέρωση για την αξιοποίηση των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Την ημερίδα συνδιοργανώνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο-Παράρτημα Βορείου Ελλάδας, το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας.

Όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση, στόχος της είναι η παροχή ευρείας και χρήσιμης πληροφόρησης για τις ιδιαιτερότητες της αναπτυγμένης ιαπωνικής αγοράς, για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει καθώς και για τις δυσκολίες που καταγράφονται και τις προϋποθέσεις που τίθενται για μια επιτυχή παρουσία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση κατάλληλων μεθόδων προώθησης εξαγώγιμων αγροτικών προϊόντων στην Κίνα και γενικότερα στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και για το πώς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ειδικότερα, «η αγορά της Ιαπωνίας, οι ιδιαιτερότητες, τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές» θα είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο κ. Διονύσης Πρωτοπαπάς, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ στο Tόκιο, ενώ «η προώθηση τροφίμων & ποτών στις αγορές Ν. Ασίας και οι δυνατότητες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων», θα είναι το θέμα της εισήγησης του κ. Αλέξανδρου Αραμπατζή, γενικού διευθυντή της Win Ltd.

Σε συνέχεια της συγκεκριμένης ημερίδας, καθώς και άλλων αντιστοίχων που θα ακολουθήσουν, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ασιατικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο σχεδιάζουν τη διοργάνωση Επιχειρηματικής Αποστολής σε τέσσερις πόλεις της Ασίας, τον Ιούνιο δίνοντας τη δυνατότητα για προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β με στόχο νέες συμφωνίες και συνεργασίες. Η σχετική παρουσίαση θα γίνει στη διάρκεια της εκδήλωσης της 16ης Μαρτίου από τον κ. Γιάννη Πατσιαβό, Senior Consultant, του Eλληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και διευθυντή του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν την ημερίδα, η συμμετοχή στην οποία δεν έχει κόστος, παρακαλούνται να το δηλώσουν εγγράφως εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων του ΕΒΕΘ, στο τηλ. 2310 370 132.