Skip to main content

ΕΒΕΘ: Ημερίδα για την καταχώρηση των σημάτων την Τετάρτη

Ενημέρωση επιχειρηματιών για τη διαδικασία καταχώρισης του σήματος για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχείρησης, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Η ενημέρωση των επιχειρηματιών σχετικά με το άκρως ενδιαφέρον θέμα των εμπορικών σημάτων είναι ο στόχος της ημερίδας την οποία διοργανώνει το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εμπορικής Ιδιοκτησίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO).

Το θέμα της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Απριλίου, κατά τις ώρες 17:30-20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος), είναι: «Προστασία σημάτων σε επίπεδο Εθνικό και ΕΕ-Διακριτικά γνωρίσματα επιχειρήσεων & απόλυτοι λόγοι απόρριψης σήματος - Σήματα και Σχέδια».

Στη διάρκειά της οι επιχειρηματίες θα ενημερωθούν διεξοδικά για τη διαδικασία καταχώρισης του σήματος μιας επιχείρησης για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της, τόσο σε εθνικό, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, θα αναδειχθούν οι διαφορές του σήματος από τα υπόλοιπα διακριτικά γνωρίσματα της επιχείρησης και θα γίνει αναφορά στη σχέση των εμπορικών σημάτων με τα βιομηχανικά σχέδια.

Οι ενδιαφερόμενοι για την ημερίδα, στην οποία δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, θα πρέπει να στείλουν συμπληρωμένη σχετική Δήλωση Συμμετοχής, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, ενώ για περισσότερες πληροφορίες  μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΕΒΕΘ, www.ebeth.gr, πεδίο Σημαντικά Θέματα ή να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τύπου & Εκδόσεων ΕΒΕΘ (τηλ.: 2310-370132).