Skip to main content

ΕΒΕΘ για ΟΑΣΘ: Σταματήστε να διαλύετε την οικονομία της Θεσσαλονίκης

Λύση και μάλιστα τάχιστα ζητεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης από όλους τους «εμπλεκόμενους» στην υπόθεση

Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση, τον ΟΑΣΘ και τους εργαζομένους στον Οργανισμό, απευθύνει με σημερινή ανακοίνωσή του το ΕΒΕΘ, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση που βιώνει η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της, από την επ' αόριστον επίσχεση εργασίας στα αστικά λεωφορεία της πόλης.

«Η επιχειρηματική κοινότητα της Θεσσαλονίκης και το σύνολο των κατοίκων της παρακολουθούν μια διελκυστίνδα ανακοινώσεων και εξαγγελίες προθέσεων για την επίλυση του θέματος, που ανατρέπονται σχεδόν αμέσως μετά, σε συνδυασμό με έναν διαφαινόμενο εμπαιγμό, δυστυχώς, από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη», σημειώνει χαρακτηριστικά το Επιμελητήριο και προειδοποιεί πως «οι δείκτες της ήδη καθημαγμένης οικονομίας της περιοχής μας, επιδεινώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης  βρίσκεται σε κατάσταση αιχμαλωσίας, με το κυκλοφοριακό χάος να έχει φθάσει στο απροχώρητο και τους αγανακτισμένους πολίτες να αδυνατούν να εκτελέσουν τις στοιχειώδεις καθημερινές υποχρεώσεις τους». 

Η κατάσταση αυτή που βιώνει η πόλη είναι απαράδεκτη, συνεχίζει το ΕΒΕΘ και σπεύδει να προσθέσει ότι «επίσης είναι και εντελώς ανήθικο να μην καταβάλλονται τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα, και να τίθεται όλη η πόλη σε καθεστώς ομηρίας».

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης απευθύνει έκκληση προς κάθε εμπλεκόμενο να συνειδητοποιήσει το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργούνται στην οικονομία της πόλης και «να συναισθανθεί την έκταση των ευθυνών του απέναντι στο κοινό της πόλης».

«Σταματήστε να διαλύετε την οικονομία της πόλης μας, σεβαστείτε τους πολίτες της. Η λύση πρέπει να βρεθεί τάχιστα», καταλήγει η ανακοίνωση.