Skip to main content

ΕΥΑΘ: Συνάντηση Ευρωπαίων ειδικών στη Θεσσαλονίκη για το νερό

Θα εξεταστούν κυρίως θέματα διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου νερού, όπως και ζητήματα επάρκειας των υδάτινων πόρων για την ύδρευση

Τους «ειδικούς των νερών» ανά την Ευρώπη φιλοξενεί η ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη στις 24 και 25 Μαΐου, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας εταιρειών ύδρευσης - αποχέτευσης EurEau στις έδρες των εταιρειών - μελών της.  

Κατά τη διάρκεια των διήμερων τεχνικών συζητήσεων, που θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο «Mediterranean Palace», θα εξεταστούν κυρίως θέματα διασφάλισης της ποιότητας του πόσιμου νερού, όπως και ζητήματα επάρκειας των υδάτινων πόρων για την ύδρευση αλλά και προσβασιμότητας σε αυτούς.

Η EurEau είναι η «φωνή» των εταιρειών ύδρευσης και αποχέτευσης από 29 χώρες της Ευρώπης, από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Επικοινωνεί τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των 32 εθνικών ενώσεων - μελών της στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που διαμορφώνουν τις πολιτικές για τα ύδατα και τα λύματα και παρέχει τις προϋποθέσεις για ανταλλαγή τεχνογνωσίας κι εμπειριών, αποτελώντας ταυτόχρονα πολύτιμη πηγή πληροφορίας, διαθέσιμης σε όλους. Οι πολιτικές και τεχνικές παρεμβάσεις της EurEau γίνονται μέσα από τρεις επιτροπές, για το πόσιμο νερό (σε αυτήν ακριβώς εντάσσεται και η συνάντηση της Θεσσαλονίκης), για τα λύματα και, τέλος, για θέματα οικονομικά - νομικά.

Φέτος, για τη δεύτερη συνάντηση των μελών της EurEau-1 (για το πόσιμο νερό) επιλέχτηκε η Θεσσαλονίκη ως έδρα της ΕΥΑΘ, που μαζί με την -πρωτεργάτρια στον τομέα- Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) εκπροσωπούν τα ελληνικά ύδατα στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ο τομέας των υδάτων στην Ευρώπη απασχολεί περίπου 500.000 εργαζόμενους και συνεισφέρει ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή οικονομία.