Skip to main content

Ανακοίνωση ΕΥΑΘ: Πού υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης

Μπορεί να είναι μεγάλη η βλάβη, όμως γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση το συντομότερο, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ.

Σοβαρά προβλήματα υδροδότησης προκάλεσε η μεγάλη ηλεκτρολογική βλάβη που προκλήθηκε από φωτιά στο αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας, στα Διαβατά, που τροφοδοτεί το πολεοδομικό συγκρότημα με νερό από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης.

«Παρά τη σοβαρότητα της βλάβης στο κεντρικό αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας, που το έχει θέσει εκτός λειτουργίας μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα προβλήματα σε άλλα σημεία του Πολεοδομικού Συγκρότηματος πλην του Ωραιοκάστρου, χάρη στη μεθοδευμένη αλλαγή στη διαχείριση του υδροδοτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης (ενισχύθηκε με νερό η ανατολική και η δυτική πλευρά της πόλης από άλλη όδευση, στο Ωραιόκαστρο ωστόσο δεν υπάρχουν εναλλακτικές υδροδότησης)», αναφέρει ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

«Ευελπιστούμε ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα σε άλλες περιοχές. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», καταλήγει η ενημέρωση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Γιάννης Κρεστενίτης, τόνισε στο www.praktoreio-macedonia.gr: «Η φωτιά που πιθανόν προήλθε από βραχυκύκλωμα στο αντλιοστάσιο της Ν. Ιωνίας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην υδροδότηση σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Η βλάβη είναι μεγάλη και ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα αποκατασταθεί. Υπάρχει συνεργείο στην περιοχή που προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη. Προς το παρόν δεν μπορεί να φθάσει το νερό από τον Αλιάκμονα σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης»,

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πρώτη περιοχή που θα έχει πρόβλημα με την υδροδότηση θα είναι: «το Ωραιόκαστρο και αν το πρόβλημα συνεχιστεί θα αντιμετωπίσουν προβλήματα και άλλες περιοχές όπως είναι η Ευκαρπία και τα Μετέωρα. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες να αποκατασταθεί το συντομότερο η ζημιά, ενώ παράλληλα μεταφέρουμε ποσότητες νερού από άλλες πηγές».

Τέλος ο κ. Κρεστενίτης επισήμανε πως: «σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπάρξει πανικός από τους πολίτες. Οι κάτοικοι της Καλαμαριάς για παράδειγμα δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα και δεν θα πρέπει να πανικοβληθούν. Μπορεί να είναι μεγάλη η βλάβη, όμως γίνονται προσπάθειες για αποκατάσταση το συντομότερο. Ο κόσμος θα ενημερώνεται από την ΕΥΑΘ και θα είναι ενήμεροι για το θέμα».

Σημειώνεται ότι ο Διευθυντής Εγκαταστάσεων και Δικτύου Ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Λάζαρος Καμπουρίδης, μιλώντας στη Voria.gr δήλωσε ότι από την πυρκαγιά έχουν καεί τρεις μετασχηματιστές (δείτε εδώ).