Skip to main content

ΕΥΑΘ: Ξεκίνησε η παροχή νερού στο κέντρο, ακολουθούν οι άλλες περιοχές

Η παροχή νερού έχει ξεκινήσει και χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να καλυφθεί το μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου. Σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Μέχρι τις 8 θα έχει φτάσει η παροχή νερού στο μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ΕΥΑΘ.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΥΑΘ, Ολιάνα Αντωνοπούλου, η επαναληπτική εξέταση για την ποιότητα νερού ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η παροχή νερού έχει ξεκινήσει και χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να καλυφθεί το μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου. Κατόπιν, θα ακολουθήσει η υδροδότηση στις υπόλοιπες περιοχές(Συκιές, Εύοσμος, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη κ.λπ.) όπου είχε γίνει διακοπή, χωρίς καθυστερήσεις, αφού οι δεξαμενές ήταν γεμάτες, όπως ανέφερε η ίδια. 

Η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνησε πως «το κέντρο της πόλης υδροδοτείται γρήγορα επειδή είναι σχετικά κοντά η τροφοδοσία», ωστόσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ώρα αποκατάστασης. 

«Το χρονοδιάγραμμα είναι επισφαλές, επειδή η υδροδότηση επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως είδαμε και στις προηγούμενες διακοπές από τον αγωγό της Αραβησσού», πρόσθεσε η ίδια και κατέληξε ότι «σταδιακά όλα θα εξομαλυνθούν»

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ γνωστοποιούσε ότι η τροφοδοσία της πόλης με νερό από το αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου θα ξεκινούσε μετά τις 7 μμ, εφόσον εξακολουθεί να πληροί τους όρους της ισχύουσας νομοθεσίας για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης μετά και την επαναληπτική εξέτασή τους.

Διαβάστε: Μετά τις 7 θα αποκατασταθεί η υδροδότηση - Ασφαλές το νερό

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υδροδότηση της πόλης καθυστέρησε ακριβώς για να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα νερού είναι σε κάθε περίπτωση η ενδεδειγμένη, κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα ασφάλειας του νερού που φτάνει στις βρύσες των Θεσσαλονικέων.

«Με την έναρξη της σχετικής διαδικασίας στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου θα υδροδοτηθεί άμεσα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, που παραμένει από χτες χωρίς νερό, ενώ και στις περιοχές στις οποίες υπήρξε σήμερα προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης (Συκιές, Εύοσμος, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη κ.λπ.) θα εξομαλυνθεί σταδιακά η κατάσταση, δεδομένου ότι οι δεξαμενές τροφοδοσίας είναι ήδη γεμάτες», έγραφε η ανακοίνωση, ενώ η ΕΥΑΘ ευχαριστούσε τους καταναλωτές και ζητούσε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.