Skip to main content

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Αισθάνομαι έτοιμος να κυβερνήσω

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής» θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το κόμμα.

Μήνυμα ότι η ανανέωση σε ένα κόμμα δεν είναι μόνο ηλικιακή έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της Κυριακής, εγώ θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για το κόμμα». 

«Είμαστε σε ευγενή άμιλλα, οι πολίτες θα επιλέξουν, από κει και πέρα θα συνεχίσουμε» είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 για την αναμέτρησή του την ερχόμενη Κυριακή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε, «μείναμε πίσω, υπολόγιζα πως οι εκλογές θα κρατούσαν 20 μέρες και πάμε στους τρεις μήνες. Από πέρυσι τέτοια εποχή εμείς έχουμε εκλογές κι εγώ από Δευτέρα θα συνεχίσω να τρέχω γιατί έχω πάρει φόρα».

Η ανανέωση σε ένα κόμμα δεν είναι μόνο ηλικιακή, επειδή διαβάζω ότι λένε κάποιοι ότι ο κόσμος ψήφισε 60% ανανέωση, είπε ο κύριος Μεϊμαράκης, εξηγώντας πως «το αν επιλέξω στελέχη μόνο βάσει ηλικίας, θα είναι παρεΐστικο κριτήριο. Πρέπει ο οποιοσδήποτε να έχει περάσει μέσα από την κοινωνία, και θέλω ένα σύστημα που θα δίνει ίδιες ευκαιρίες και στον γιο του πρώην υπουργού με τον γιο του αγρότη και από εκεί και πέρα ο καθένας ανάλογα με την αξία του να εξελιχθεί».

Σχολιάζοντας μάλιστα το γεγονό πως πολλά μέλη της ΚΟ της ΝΔ σήμερα έχουν το ίδιο επώνυμο με πρώην βουλευτές, είναι δηλαδή συγγενείς τους, είπε: «Κάποιοι έχουν ψηθεί από τους σημερινούς βουλευτές της ΝΔ, όπως πχ, ο Καραμανλής ο Κώστας, που τον ξέρω κι από μικρό, όταν ήμασταν φοιτητές πούλαγε την Δημοκρατική Πρωτοπορία, ήτανε γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού, είχε ψηθεί στην κοινωνία πριν γίνει βουλευτής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη φορά που εξελέγη, τον βοήθησε το όνομα και μπράβο του».

«Δεν είμαστε ταξικό κόμμα, θέλουμε τους επιχειρηματίες και τους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, αλλά επειδή έχουμε συνθετικό λόγο και όχι συγκρουσιακό, θέλουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, και τον άνεργο και τον αγρότη, όλους» επανέλαβε ο κύριος Μεϊμαράκης το όραμά του για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Σίγουρα, την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία θα υπάρξουν εντάσεις, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, ενώ δεν απέκλεισε και αποχωρήσεις, εφόσον «κάποιοι δεν προσαρμόζονται στις συλλογικές αποφάσεις».

Αισθάνομαι έτοιμος να κυβερνήσω, όπως αισθανόμουν και τον Σεπτέμβριο, όταν έγιναν οι εκλογές, είπε ο κύριος Μεϊμαράκης και ζήτησε, εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μέρος στις εκλογές αυτές πιστεύοντας πως η ΝΔ δεν ήταν έτοιμη να αναλάβει τις τύχες της χώρας, τότε θα πρέπει να το εξηγήσει στους πολίτες. «Πρέπει να μας πει σε ποιους τομείς πιστεύει πως η ΝΔ δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει», επισήμανε.