Skip to main content

EuroWorking Group: Απαραίτητα τα προληπτικά μέτρα για την αξιολόγηση

Η συμφωνία είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει το δημοσιονομικό κενό του 2018, τα εργασιακά και τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, σύμφωνα με πηγές.

Η νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων από την Αθήνα είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης, το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, μετά το τέλος του EuroWorking Group.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το naftemporiki.com, κατά τη συνεδρίαση, δεν διεξήχθη διεξοδική συζήτηση για το ζήτημα της Ελλάδας.

Είπε επίσης ότι οι χώρες της Ευρωζώνης ενθαρρύνουν την Αθήνα και τους θεσμούς να συνεργαστούν, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι η συμφωνία είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει το δημοσιονομικό κενό του 2018, τα εργασιακά και τη νομοθέτηση των προληπτικών μέτρων, για τη διασφάλιση του ετήσιου πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ μετά από το 2018.

Επιπλέον, το σημερινό EuroWorking Group κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο είναι ακόμα δυνατή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου.

Oι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Φεβρουαρίου, αλλά σημειωθεί σημαντική πρόοδος, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στην επόμενη συνεδρίαση (20 Μαρτίου), με αυξημένη όμως την πιθανότητα το αποτέλεσμα των ολλανδικών εκλογών και ενδεχόμενες αναταράξεις στις αγορές να δυσκολέψουν περαιτέρω την επίτευξη συμφωνίας.