Skip to main content

Eurovision 2018: Πρώτη θέση για το Ισραήλ - Δεύτερη η Φουρέιρα

Τα προγνωστικά τις τελευταίες ημέρες ήθελαν τη Νέτα για το Ισραήλ μαζί με την Ελένη Φουρέιρα για την Κύπρο να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση.

Το Ισραήλ με Νέτα Μπαρζιλάι και το τραγούδι «Toy» είναι ο μεγάλος νικητής της φετινής Eurovision, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα. Τα προγνωστικά τις τελευταίες ημέρες ήθελαν τη Νέτα μαζί με την Ελένη Φουρέιρα και την Κύπρο να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση.

Τελικά η Κύπρος με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι «Fuego» βρέθηκε στη δεύτερη θέση.  Η Φουρέιρα αν και ξεσήκωσε τους fans της Eurovision, στο Altice Arena δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Η εκπρόσωπος της Κύπρου καταχειροκροτήθηκε μετά την εκπληκτική ερμηνεία του τραγουδιού της και με τη σκηνική της παρουσία.

H θέση που κατέκτησε η Κύπρος είναι η καλύτερη που έχει λάβει μέχρι σήμερα στον διαγωνισμό καθώς μέχρι και σήμερα, η χώρα είχε καταφέρει να «σκαρφαλώσει» μόνο μέχρι την πέμπτη θέση.

Λίγο μετά τη 1 ξεκίνησε η μετάδοση της ψηφοφορίας των εθνικών κριτικών επιτροπών. Με το τέλος της ψηφοφορίας η πεντάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Αυστρία, Σουηδία, Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρος.

Ωστόσο, το televoting  άλλαξε τα δεδομένα και καθόρισε τον μεγάλο νικητή της βραδιάς με την Κύπρο να λαμβάνει τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία, εξέλιξη που την άφησε στη δεύτερη θέση.