Skip to main content

Eurostat: Ανάπτυξη 1,6% στην Ελλάδα το β' τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι

Στο 0,9% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο ενώ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6%, εκτιμά η Eurostat.

Στο 0,9% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, ενώ το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Όσον αφορά στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. των 28, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% και στις δύο περιοχές.

Σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχιακά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,5% στην ευρωζώνη και κατά 1,9% στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση της Eurostat, όλα τα κράτη μέλη για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2015, παρουσίασαν αύξηση στο ΑΕΠ τους, με εξαίρεση τη Γαλλία όπου παρέμεινε σταθερό. Η υψηλότερη αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε στη Λετονία (+1,2%), ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης καταγράφηκαν στην Ολλανδία, την Αυστρία και τη Ρουμανία (+0,1%).