Skip to main content

Ευρωπαϊκό «πράσινο» βραβείο για τη Eurobank EFG

Η εταιρία απέσπασε για την Ελλάδα το εθνικό περιβαλλοντικό EMAS 2009, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το εθνικό περιβαλλοντικό EMAS 2009 (Eco-Management and Audit Scheme) απέσπασε για την Ελλάδα η Eurobank EFG, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 Όπως τονίζει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί σήμερα την ανώτατη διάκριση περιβαλλοντικής διαχείρισης που μπορεί να αποσπάσει ένας ευρωπαϊκός οργανισμός.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν η Εφοδιαστική Αλυσίδα συμπεριλαμβανομένων των Πράσινων Προμηθειών, εξετάζοντας συγκεκριμένα τις  πρακτικές που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίζονται την πολιτική και το «πράσινο» προφίλ των προμηθειών τους, αλλά και ευρύτερα τις σχέσεις τους με τους προμηθευτές τους, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται σε διεθνή πρότυπα «πράσινων πολιτικών».

Σημειώνεται ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 32 εταιρείες από 12 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες είχαν προεπιλεγεί  από τους σχετικούς επίσημους φορείς των χωρών τους στους εθνικούς διαγωνισμούς που προηγήθηκαν του Ευρωπαϊκού και η επιλογή για την ελληνική εκπροσώπηση από την Eurobank έγινε από το υπουργείο Περιβάλλοντος.