Skip to main content

Ευρωπαϊκές «φωνές» προς τη Μέρκελ για βοήθεια στην Ελλάδα

Να δεχθεί να βοηθήσει την Ελλάδα από αλληλεγγύη, καθώς τα προβλήματα της Αθήνας θα μπορούσαν να είναι «η αρχή ενός τσουνάμι» στην Ευρώπη, καλεί την Άνγκελα Μέρκελ μία εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκή
Να δεχθεί να βοηθήσει την Ελλάδα από αλληλεγγύη, καθώς τα προβλήματα της Αθήνας θα μπορούσαν να είναι «η αρχή ενός τσουνάμι» στην Ευρώπη, καλεί την Άνγκελα Μέρκελ μία εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Βίβιαν Ρέντινγκ από το Λουξεμβούργο.

«Είμαστε στην ίδια οικογένεια. Εάν ένα πολύ μικρό μέλος δεν τα πηγαίνει καλά, πρέπει να το βοηθήσουμε, γιατί αν δεν το βοηθήσουμε μπορεί να επηρεαστούν όλα τα άλλα μέλη τα οποία επίσης δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αγγλία, η Γαλλία, κλπ», δήλωσε στο βελγικό ραδιοσταθμό Bel-RTL η Ρέντινγκ, του Χριστινοδημοκρατικού Κόμματος.

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι η αρχή ενός τσουνάμι» υπογράμμισε η επίτροπος, απευθύνοντας έκκληση στην καγκελάριο της Γερμανίας, η οποία θέτει σκληρούς όρους για να δώσει το πράσινο φως για βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ανγκελα λίγο θάρρος. Έχεις σοβαρά προβλήματα στη χώρα σου, γιατί ο λαϊκισμός θέλει όλος ο λαός σου ή ένα μεγάλο μέρος του να είναι κατά της αλληλεγγύης. Πες τους ότι εμείς ήμαστε αλληλέγγυοι όταν έγινε η επανένωση της Γερμανίας. Πληρώσαμε όλοι τότε για να γίνει αυτό και δεν το μετανιώνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά η Ρέντινγκ.