Skip to main content

Europa League: Ξανά στην Τουρκία ο Ολυμπιακός, «εμφύλιος» για Σάλκε

Η Μπεσίκτας ήταν η αντίπαλος που ανέδειξε για τους «ερυθρόλευκους» η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας

Δεύτερη κατά σειρά τουρκική ομάδα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο Europa League, καθώς μετά την Οσμάνλισπορ οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν μπροστά τους τη Μπεσίκτας.

Αυτή ήταν η αντίπαλος που ανέδειξε η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UEFA, στη Νιόν της Ελβετίας. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι γηπεδούχος στον πρώτο από τους δύο αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 16 Μαρτίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» απέφυγαν τα «βαριά» ονόματα της διοργάνωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είναι «μικρός» αντίπαλος, το αντίθετο.

Στον προηγούμενο γύρο η ομάδα του Σενόλ Γκιουνές απέκλεισε τη Χάποελ Μπερ Σεβά, την οποία νίκησε 3-1 στο Ισραήλ και 2-1 χθες, στην Πόλη.

Οι υπόλοιποι

Η κλήρωση ανέδειξε δυνατά παιχνίδια και γερμανοβελγικούς «εμφύλιους». Συγκεκριμένα, η Σάλκε που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ κληρώθηκε με την Γκλάντμπαχ, ενώ η Γάνδη θα παίξει με την Γκενκ του (τραυματία) Νίκου Καρέλη.

Το πιο δυνατό ζευγάρι στην παρούσα φάση συνθέτουν Λιόν και Ρόμα, ενώ ο ΑΠΟΕΛ μετά το «θαύμα» με την Αθλέτικ Μπιλμπάο θα βρει μπροστά του την Άντερλεχτ.

Στις υπόλοιπες συναντήσεις η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κληρώθηκε με τη Ροστόφ, η Θέλτα με την Κράσνονταρ και η Κοπεγχάγη με τον Άγιαξ.