Skip to main content

Europa League:Με νίκες συνέχισαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός

Θετική η συνέχεια των δύο ελληνικών ομάδων στη διοργάνωση, αφού η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 0-1 της Ντιναμό Βουκουρεστίου στη Ρουμανία.

Αντιστράφηκε το βαρύ κλίμα των τελευταίων ημερών στην ΑΕΚ μετά την μεγάλη νίκη επί της Μπενφίκα. Η επικράτηση της «Ένωσης», επί της μέχρι πρότινος αήττητης σε όλες τις διοργανώσεις πορτογαλικής ομάδας, ήρθε τη κατάλληλη στιγμή και επανέφερε την αισιοδοξία στις τάξεις τις ομάδας, καθώς δεχόταν έντονη αμφισβήτηση μετά τα πρόσφατα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ο προπονητής της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς εμφανίστηκε εμφανώς ικανοποιημένος καθώς ήταν ο μόνος που στήριξε δημόσια τους παίκτες, παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μεταξύ άλλων δήλωσε:«Μια φορά που μου δίνετε και δίκιο. Ευχαριστώ. Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτή τη νίκη. Αν μείνουμε εκεί, σε ένα λεπτό μπορεί να ξαναβρεθούμε κάτω και τέρμα.»

Ο σκόρερ του «δικέφαλου», Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με τη σειρά του τόνισε:«Χάρηκα για το γκολ που πέτυχα, αλλά δεν έχει μόνο αυτό σημασία. Η σέντρα του Μαντούκα ήταν εξαιρετική αλλά και η απόδοση όλων των παιδιών ήταν πολύ καλή. Βοήθησαν όλοι για να έρθει αυτή η νίκη που τη θέλαμε, όχι μόνο εμείς αλλά και ο κόσμος. Μπήκαμε στο γήπεδο για να νικήσουμε, θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας που είχε στενοχωρηθεί μετά τις ήττες στα ντέρμπι».

Ο αμυντικός της Μπενφίκα Λουιζάο από την πλευρά του τόνισε:«Στο γκολ χάσαμε τα μαρκαρίσματά μας κι έτσι μας βγήκε ο Μαϊστόροβιτς και σκόραρε. Είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε, είχαμε όμως και έλλειψη αποτελεσματικότητας. Θεωρώ ότι έχουμε τα παιχνίδια μπροστά μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

Όσον αφορά το παιχνίδι, οι παίκτες της «Ένωσης» μπήκαν στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ «μουδιασμένοι» αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Πορτογάλους, οι οποίοι πίεσαν την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ντι Μαρία στο 13ο λεπτό.

Μετά το 20ο λεπτό όμως, ο «δικέφαλος» κέρδισε την μάχη του κέντρου και διατήρησε την υπεροχή του αυτή μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού, ενώ την καλή εμφάνιση της ομάδας επισφράγισε το γκολ, με πολύ όμορφη κεφαλιά, του Μαϊστόροβιτς στο 43΄ που διαμόρφωσε και το τελικό σκόρ.



Έκδηλη είναι η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, μετά την νίκη επί της Ντιναμό στο Βουκουρέστι. Η ομάδα αν και δεν εμφάνισε το καλό της πρόσωπο, όσον αφορά τουλάχιστον την οργάνωση του παιχνιδιού, πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και σε συνδιασμό με το στραβοπάτημα της Γαλατασαράι (1-1 με την Στουρμ Γκρατς στην Τουρκία), ελπίζει βάσιμα πλέον στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός των «πρασίνων», Χενκ Τεν Κάτε δήλωσε:«Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη της ομάδας μου. Είναι απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα, αν και δεν παίξαμε το καλύτερό μας ποδόσφαιρο. Με τη νίκη αυτή δε γίναμε ξαφνικά το φαβορί του ομίλου, άλλωστε είμαστε ακόμα στην τρίτη θέση, ισοβαθμώντας με την Ντιναμό. Το φαβορί είναι η Γαλατασαράι, αφού είναι η πρώτη ομάδα αυτή τη στιγμή στον όμιλο.»

Ο Σωτήρης Νίνης, που με την είσοδο του βοήθησε επιθετικά την ομάδα, τόνισε:«Το παιχνίδι και με τη Γαλατά ήταν πλασματικό. Και σίγουρα δεν έφταιγε ο Μάριο, στον οποίο έγινε άδικη κριτική. Εμείς δεν είχαμε να αποδείξουμε τίποτα. Ξέρουμε ποιοι είμαστε.»

Από τη μεριά του, ο Κώστας Κατσουράνης υπογράμμισε:«Σίγουρα θέλουμε και την πορεία. Για μένα όσο θέλουμε το πρωτάθλημα θέλουμε και την πορεία. Πρέπει να κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε τη νίκη σε κάθε ματς.»

Ο αγώνας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, καθώς οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν περιορισμένες, αφού στο μεγαλύτερο μέρος του ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε ανεπιτυχώς να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα των γηπεδούχων.

Το σκηνικό αυτό ανατράπηκε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού και μετά το γκολ, με μακρινό σουτ, του αρχηγού του «τριφυλλιού» Γιώργου Καραγκούνη στο 79΄. Από αυτό το σημείο και έπειτα ανέβηκε ο ρυθμός του παιχνιδιού με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ισοφαρίσουν, με αποκορύφωμα το χαμένο  πέναλτι στο 85΄ και τον ΠΑΟ να χτυπά στις αντεπιθέσεις, χωρίς πάντως να καταφέρει να διευρύνει το σκορ παρά τις μεγάλες ευκαιρίας που δημιούργησε.

Φ.Λ.

Business Story
Off