Skip to main content

Europa League: Άγιαξ για τελικό, 4-1 τη Λυών στο Άμστερνταμ (video)

Κορυφαίοι για τον Αίαντα ήταν οι Ζιγές και Τραορέ, με τον πρώτο να έχει τρεις ασίστ και τον δεύτερο να έχει δύο γκολ και μία ασίστ.

Σπουδαίο βήμα για τη συμμετοχή του σε έναν τελικό μετά από 21 χρόνια έκανε ο Άγιαξ, επικρατώντας στο Άμστερνταμ με 4-1 επί της Λυών για τον πρώτο ημιτελικό του Europa League.

Κορυφαίοι για τον Αίαντα ήταν οι Χακίμ Ζιγές και Μπερτράν Τραορέ, με τον πρώτο να έχει τρεις ασίστ και τον δεύτερο να έχει δύο γκολ και μία ασίστ.

Ο Αίαντας άνοιξε το σκορ στο 25', με τον Ζιγές να εκτελεί φάουλ και τον Μπερτράν Τραορέ με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34' ο Ντόλμπεργκ διπλασίασε τα τέρματα του Άγιαξ, ενώ στο 49' ο Γιουνές πλάσαρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Εν'Κουλού και κατέληξε στα δίχτυα της γαλλικής ομάδας.

Στο 66' η Λιόν κατάφερε να προσδώσει προσωρινά ενδιαφέρον στο ματς, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να μειώνει σε 3-1 με  σουτ λίγο μέσα απ'την περιοχή.

Στο 71' ο Μπερτράν Τραορέ έδωσε ξανά προβάδισμα 3 τερμάτων στον Αίαντα, κάνοντας το 4-1 με προβολή απ'την πάσα του Ζιγές.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ.

Στο άλλο ζευγάρι του ημιτελικού, η Θέλτα υποδέχεται αύριο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις:

ΑΓΙΑΞ: Ονανά, Τέτε, Ντάβινσον Σάντσες, Ντε Λιχτ, Ρίντεβαλντ, Σένε (72' Φαν ντε Μπικ), Κλάασεν, Ζιγές, Μπερτράν Τραορέ, Γιουνές (79' Κλάιφερτ), Ντόλμπεργκ (88' Νταβίντ Νέρες).

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ζαλέ (69' Ραφαέλ), Εν'Κουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ, Τουσάρ (58' Γκεζάλ), Γκοναλόν, Τολισό, Κορνέ (76' Λακαζέτ), Βαλμπουενά, Φεκίρ.