Skip to main content

Euromedica:Εξαγορά ποσοστού κέντρου προγεννητικού ελέγχου

Η εταιρία ανακοίνωσε την υπογραφή προσύμφωνου εξαγοράς, ποσοστού 70%, του Κέντρου Προγεννητικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.
Προσύμφωνο εξαγοράς ποσοστού 70% της ανώνυμης εταιρίας που θα προέλθει από τη μετατροπή της εταιρίας Κέντρο Προγεννητικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης - Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, η οποία εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, έναντι 2,6 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε η Euromedica ΑΕ. Το υπόλοιπο 30% θα παραμείνει στον ιδρυτή προγενετιστή ιατρό.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας , μετά τη συμμετοχή της στο Κέντρο Προγεννητικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης, που είναι εταιρεία εξειδικευμένη στην ιατρική εμβρύου και στον προγεννητικό έλεγχο, ενδιαφέρεται να ιδρύσει νέα κέντρα προγεννητικού ελέγχου και ιατρικής εμβρύου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η στελέχωση των κέντρων, όπως τονίζεται, θα γίνεται από εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των εγκύων γυναικών.

Ακόμα υπογραμμίζεται ότι ο όμιλος με την ανωτέρω εξαγορά, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των μονάδων του στο χώρο της υγείας σε 85, έχοντας παρουσία σε 25 πόλεις στην Ελλάδα και 5 στην Αλβανία, με 18 κλινικές, 58 διαγνωστικά κέντρα και 9 κέντρα αποθεραπείας και αποκατάστασης.