Skip to main content

Eurobank Properties: Τροποποίηση του προσυμφώνου για την εξαγορά της Ταύρος

Στα 37 εκατ. ευρώ τελικά το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της Ταύρος Πρότυπη Ανάπτυξη αντί του αρχικά συμφωνηθέντος τιμήματος των 50,35 εκατ. ευρώ.
Την τροποποίηση του από 7/5/2008 προσυμφώνου για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ταύρος Πρότυπη Ανάπτυξη ΑΕ» από την Dimand ΑΕ υπέγραψε η Eurobank Properties.

Η υπό απόκτηση εταιρεία έχει στην αποκλειστική της κυριότητα οικόπεδο έκτασης περίπου 5.646 τ.μ, που βρίσκεται στο Δήμο Ταύρου, επί των οδών 25ης Μαρτίου, Θεσσαλονίκης και Τέω, δίπλα από το Σταθμό ΗΣΑΠ της Καλλιθέας, επί του οποίου η υπό απόκτηση εταιρεία ανεγείρει ήδη κτίριο γραφείων.

Σύμφωνα με την τροποποίηση, το συνολικό τίμημα για την απόκτηση των μετοχών της «Ταύρος Πρότυπη Ανάπτυξη Α.Ε.» στην περίπτωση που η υπό απόκτηση εταιρεία δε θα έχει οφειλές και άλλες υποχρεώσεις προς τρίτους θα ανέλθει στα 37 εκατ. ευρώ, αντί του αρχικά συμφωνηθέντος τιμήματος των 50,35 εκατ. ευρώ.

Αν υπάρχουν οφειλές και υποχρεώσεις το τελικό τίμημα θα μειωθεί αντιστοίχως. Επίσης, τροποποιήθηκαν οι προδιαγραφές παράδοσης του κτιρίου γραφείων στην Εταιρεία από hot shell σε cold shell. Η ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, έπειτα από την ολοκλήρωση του απαραίτητου οικονομικού, νομικού και τεχνικού ελέγχου.

Ταυτόχρονα υπογράφηκε προσύμφωνο μίσθωσης του ακινήτου από την EFG EUROBANK CARDS A.E., εταιρεία του ομίλου EUROBANK EFG, η οποία θα αναλάβει την αποπεράτωση των εργασιών για τη διαμόρφωση του κτιρίου σε προδιαγραφές hot shell. Η καθαρή αρχική μισθωτική απόδοση ανέρχεται σε 6,5%, ενώ τα κόστη ασφάλισης και συντήρησης βαρύνουν τη μισθώτρια.