Skip to main content

Eurobank: Ενημέρωση επιχειρηματιών για τη δικτύωση εκτός συνόρων

Στις έξι συνολικά εκδηλώσεις εκπρόσωποι της Τράπεζας παρουσίασαν σε επιχειρηματίες το ευρύ πλέγμα πρωτοβουλιών της Τράπεζας.

Σειρά εκδηλώσεων για 100 περίπου πελάτες/επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις περιφέρειες Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, διοργάνωσε η Eurobank στη Θεσσαλονίκη και τη Βέροια, με θέμα «Επιχειρηματική δικτύωση εκτός συνόρων».
 
Στις έξι συνολικά εκδηλώσεις εκπρόσωποι της Διοίκησης και στελέχη της Τράπεζας παρουσίασαν σε επιχειρηματίες που καλύπτουν μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων σε όλους τους κλάδους, το ευρύ πλέγμα πρωτοβουλιών της Τράπεζας, για την ενίσχυση των εξωστρεφών επιχειρήσεων, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία να εγγραφούν στην καινοτόμα πλατφόρμα «Eurobank Trade Club».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τους καλεσμένους καλωσόρισαν αντίστοιχα, ο επικεφαλής Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Μακεδονίας-Θράκης, Φώτης Μπακογιάννης και ο επικεφαλής Commercial Banking Βορείου Ελλάδος, Αστέριος Ράπτης, ενώ, οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες αντιπροσώπευαν σημαντικό μέρος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας των περιφερειών Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Είχαν δε την ευκαιρία να ενημερωθούν για προϊόντα και υπηρεσίες που βοηθούν τους Έλληνες εξαγωγείς - εισαγωγείς που δραστηριοποιούνται στο διεθνές εμπόριο (Trade & Supply Chain Finance Solutions) αλλά και για τη στρατηγική συμμαχία της Eurobank με την Banco Santander και την ένταξη της Τράπεζας στο πρώτο Παγκόσμιο Ψηφιακό Δίκτυο Διασύνδεσης Επιχειρήσεων, το «Trade Club Alliance», που υποστηρίζεται από επτά τραπεζικούς ομίλους σε 22 χώρες από όλον τον κόσμο.

Ο εκπρόσωπος της Eurobank στο «Trade Club Alliance», Μιχάλης Τσαρμπόπουλος, Βοηθός Γενικός Διευθυντής και επικεφαλής του Τομέα Global Transaction Banking, παρουσίασε το πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Banco Santander, τα οφέλη της συνεργασίας αυτής και τις δυνατότητες που παρέχει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Μέσω του ελληνικού σκέλους «Eurobank Trade Club», ελληνικές και κυπριακές επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση σε 11.000 εταιρείες / πελάτες διεθνών τραπεζών, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει τις 100.000 και να καλύψει σχεδόν το σύνολο των σημαντικότερων αγορών του κόσμου. Καθοριστικής σημασίας για τη συμμετοχή της Eurobank στο «Trade Club Alliance» είναι η λειτουργία, από το 2013, του Exportgate.gr, της πιο ολοκληρωμένης ελληνικής ηλεκτρονικής πύλης διεθνούς εμπορίου, η οποία έχει αναπτυχθεί από την Eurobank σε συνεργασία με τους κύριους επιχειρηματικούς και εξαγωγικούς φορείς της χώρας.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να εγγραφούν ως μέλη στο «Eurobank Trade Club» και να επωφεληθούν των μοναδικών ευκαιριών που προσφέρει το μεγαλύτερο Δίκτυο Διεθνούς Εμπορίου Διασύνδεσης Επιχειρήσεων. Η εγγραφή στο «Eurobank Trade Club», όπου έχουν ήδη ενταχθεί περισσότερες από 500 επιλεγμένες ελληνικές επιχειρήσεις, παρέχει πλεονέκτημα και ως προς τη χρηματοδότηση, με εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολόγηση καθώς αξιοποιούνται και διεθνείς συνεργασίες της Eurobank με κορυφαίους ευρωπαϊκούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς.

«Για την Eurobank, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων αποτελεί στρατηγική επιλογή που γίνεται πράξη αφού πρωτοπορεί με νέες συμφωνίες, διεθνούς εμβέλειας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.