Skip to main content

Έτσι θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη την Τσικνοπέμπτη- Δείτε τις εκδηλώσεις

Σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται απόψε, Τσικνοπέμπτη αποκριάτικες εκδηλώσεις, από παραδοσιακά γλέντια μέχρι καρναβαλικές παρελάσεις.

Με μπουλούκια, μουσική, χορό, λαϊκά γλέντια και παρελάσεις το παραδοσιακό τσίκνισμα γίνεται ευκαιρία για αποκριάτικο ξεφάντωνα σε πολλούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται απόψε Τσικνοπέμπτη αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ξεφάντωνα στον Δήμο Νεάπολης Συκεών

Η Τσικνοπέμπτη θα ... τιμηθεί αναλόγως από τις 6 το απόγευμα, οπότες μπουλούκια μουσικών και χορευτών με συνοδεία χάλκινων οργάνων και την μπάντα κρουστών «άι ΝΤΟΣ» θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Χαράλαμπο Συκεών, τον Μαύρο Γάτο και τον Άγιο Γεώργιο με κατεύθυνση την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) για παραδοσιακό γλέντι και χορό γύρω από μια μεγάλη φωτιά.

Αποκριάτικο Γλέντι της «Τσικνοπέμπτης» στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη

Γλέντι για Τσίκνισμα, με χορό, μουσική και άθφονο κρασί ετοιμάζει ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη. Το Αποκριάτικο Γλέντι της «Τσικνοπέμπτης» έχει προγραμματιστεί , ώρα 19:30 το απόγευμα, στο μπαλκόνι του "Πέτρινου" Πολιτιστικού Κέντρου, Πυλαίας.

Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης

Με την αποκριάτικη παρέλαση μικρών και μεγάλων καρναβαλιστών ξεκινά το αποκριάτικο ξεφάντωμα της Τσικνοπέμπτης από τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και της περιοχής.

Μετά την παρέλαση η διασκέδαση θα συνεχιστεί στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας με Disco Party, διαγωνισμούς χορού, μουσικοκινητικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές και φυσικά πλέκοντας το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Φορέστε στολή, χαρούμενή διάθεση και ετοιμαστείτε για ξεφάντωμα.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τη συμβολή των οδών Γυμναστηρίου με Ελευθερίας και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Γυμναστηρίου ? Ελευθερίας ? Αγίου Σπυρίδωνος ? Τρικούπη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 16:00 με τη συμμετοχή από:το 1ο, 2ο, 4ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας, το 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, τον Αθλητικό Σύλλογο «Αχιλλέας» Τριανδρίας, τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Φίλιππος», το Διεπιστημονικό Δίκτυο Ειδικής & Διαπολιτισμικής Αγωγής «Include».

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου

Ανοικτή και διπλή πρόσκληση συμμετοχής, αφενός μεν για την Καρναβαλική παρέλαση και αφετέρου για το ξέφρενο πάρτι που θα ακολουθήσει μετά το κάψιμο του Καρνάβαλου, απευθύνει η Τοπική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, προς όλους τους δημότες ανεξαρτήτου ηλικίας, προκείμενου σήμερα Τσικνοπέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 τόσο η οδός Α. Παπανδρέου όσο και το Αμφιθέατρο επί της Οδού Εθνικής Αντιστάσεως να γεμίσει από Καρναβαλιστές κάθε ηλικίας!

Σύμφωνα με τους οργανωτές η παρέλαση των Καρναβαλιστών την οποία οργανώνει η Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού σε συνεργασία με την ΔΗ.ΚΕ.ΚΕ και με την συμμετοχή ΟΛΩΝ των Σχολείων της περιοχής, θα ξεκινήσει ταυτόχρονα από δύο αφετηρίες - από την Πλατεία Σκρά (στο Κορδελιό) και από την πλατεία του υπόγειου πάρκιγκ (στο Ελευθέριο)- με τελικό προορισμό το Αμφιθέατρο (επί της Εθ. Αντιστάσεως) όπου στις 18.30 θα στηθεί ένα μεγάλο Αποκριάτικο πάρτυ με κέφι, ξέφρενο χορό, χρώματα και δυνατή μουσική από τον DJ Πάνο Παναγιωτίδη και με μοναδικά αποκριάτικα χορευτικά από την Σχολή Χορού DOLCE VITA.

 

φωτογραφία αρχείου