Skip to main content

«Έτρεξαν» στον 12ο Μαραθώνιο «Μ. Αλέξανδρος» 24 φορείς

Το συνολικό ποσό που θα προσφερθεί στους φορείς, ως οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελούν, υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ.

Η άθληση και η κοινωνική ευαισθησία «έτρεξαν» μαζί στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς της διοργάνωσης, αλλά και διαμέσου των Χορηγών, πρόκειται να ενισχυθούν οικονομικά δεκάδες φορείς, που επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Με σύνθημα «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε», η μεγαλύτερη αθλητική -και όχι μόνο- διοργάνωση της Βόρειας Ελλάδας ώθησε ανθρώπους κάθε ηλικίας, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με αναπηρίες, να πλημμυρίσουν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τον θεσμό με τη συμμετοχή τους.

Στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του Stoiximan.gr 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» εγγράφηκαν 24 ομάδες δρομέων (running teams) που θα ενισχύσουν ισάριθμους φορείς κοινωνικής προσφοράς, λαμβάνοντας μέσω της Οργανωτικής Επιτροπής το ποσό των 5 ευρώ για κάθε εγγεγραμμένο δρομέα.

Το συνολικό ποσό που θα προσφερθεί στους φορείς, ως οικονομική ενίσχυση του έργου που επιτελούν, υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ, καθώς περισσότεροι από 1.700 δρομείς επέλεξαν να εγγραφούν στις running teams που θα στηρίξουν τους συνεργαζόμενους φορείς κοινωνικής προσφοράς.

Οι 24 ομάδες δρομέων που είτε υπάγονται απευθείας σε ιδρύματα είτε δημιουργήθηκαν για να υποστηρίξουν φορείς κοινωνικής προσφοράς στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», είναι οι εξής:

- “Make-A-Wish” (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
- Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης
- Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas)
- Bonatti / J&P Avax (υποστηρικτής του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα)
- De La Salle Running Team
- Prolepsis
- Το «Χαμόγελο του Παιδιού»
-  Το «Άσυλο του Παιδιού»
- Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ»
- Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) - παράρτημα Θεσσαλονίκης
- ΕΟΜ
- Υποστήριξη Θεραπευτική Ιππασία
- Κέντρο Ειδικής Αγωγής
- Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα»
- ΝΙΝΑ Σκύλοι Βοηθοί
- Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας
- Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών
- Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων «Περπατώ»
- Σκυτάλη
- Συ-Ζωή
- Η «Λάμψη» (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδος)
- Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το Κάτι Άλλο»
- Οι Φίλοι της Μέριμνας - Θεσσαλονίκη
- ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Επιπλέον, οι Χορηγοί της διοργάνωσης στήριξαν επιλεγμένους φορείς κοινωνικής ευθύνης, μέσα από μία σειρά από ενέργειές τους:

- Η Stoiximan Running Team του Ονομαστικού Χορηγού Stoiximan.gr έτρεξε για να ενισχύσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός», την ΕΛΕΠΑΠ, την Πρωτοβουλία για το Παιδί και το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

- Η WIND Running Team του Μέγα Χορηγού WIND έτρεξε για καλό σκοπό, στηρίζοντας το Άσυλο του Παιδιού και το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

- Ο Επίσημος Χορηγός Kosmocar - Volkswagen θα διαθέσει για τη λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Νευρομυϊκών Παθήσεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ τα έσοδα από την εκδήλωση και την προβολή του δρομικού ντοκιμαντέρ «Ο Τερματισμός», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Μουσείου.

- Η IKEA RUNNING TEAM του Επίσημου Υποστηρικτή ΙΚΕΑ έτρεξε για την ενίσχυση του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΙΚΕΑ του Ομίλου Fourlis «Σταθμοί Χαράς», μέσα από το οποίο εξοπλίζει και ανακαινίζει δημοτικούς βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

- Η Metropolis Running Team του ραδιοφωνικού σταθμού Metropolis 95.5 έτρεξε για να ενισχύσει τον Παιδικό Αντιρευματικό Αγώνα.

Ο Stoiximan.gr 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώθηκε από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελώντας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς και υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.