Skip to main content

Ετοιμοπόλεμους θέλει ο Σαακασβίλι τους Γεωργιανούς

Ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι κατηγόρησε σήμερα τον Ρώσο πρωθυπουργό ότι θέλησε να θέσει υπό έλεγχο τη χώρα του κατά τη διάρκεια του πολέμου το 2008 και κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι
Ο Γεωργιανός πρόεδρος Μιχαήλ Σαακασβίλι κατηγόρησε σήμερα τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θέλησε να θέσει υπό έλεγχο τη χώρα του κατά τη διάρκεια του πολέμου που έφερε αντιμέτωπους τους δύο γείτονες το 2008 και κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για την πατρίδα.

«Το 2008, σε περίπτωση που καρποφορούσε το σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν, η πρωτεύουσα της Γεωργίας δεν θα υπήρχε πλέον και η σημαία μας δεν θα κυμάτιζε περήφανα», τόνισε ο ίδιος κατά τα εγκαίνια ενός τεράστιου μνημείου για τους πεσόντες, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των παρελθουσών συρράξεων μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας, από το 1921.

Φορώντας ο ίδιος στολή παραλλαγής με το όνομά του χαραγμένο στα διακριτικά, ο Γεωργιανός πρόεδρος, του οποίου οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι εχθρικές, εξέφρασε την ελπίδα να μην ξαναχαραχθεί όνομα Γεωργιανού ποτέ στη στήλη των πεσόντων. Ωστόσο, πρόσθεσε πως οι συμπατριώτες του θα πρέπει να είναι πάντοτε έτοιμοι να θυσιαστούν για την πατρίδα τους. «Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δούμε το όνομά μας να χαράσσεται» στον τοίχο του τριγώνου αυτού μνημείο ύψους 50 μ, τόνισε.

Νωρίτερα, ο Σαακασβίλι είχε παραστεί στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση. «Η ανεξαρτησία μας σήμερα αντιμετώπισε πάλι την αυτοκρατορία», τόνισε ο ίδιος, σ’ έναν σαφή υπαινιγμό κατά της Ρωσίας. «Υπάρχουν δυνάμεις που προετοιμάζουν και δεν ορρωδούν προ ουδεμιάς προσπάθειας σε τούτην την προσπάθεια να διατηρήσουμε την ελευθερία μας», πρόσθεσε ο ίδιος.