Skip to main content

Έτοιμοι για «πόλεμο» με τηλεοπτική κάλυψη κυβέρνηση – ΚΚΕ – ΠΑΜΕ

Γιατί η κυβέρνηση επιλεγει το κτίριο του υπουργείου Εργασίας, για να κάνει το διάλογο, και τι διαμηνύει το ΚΚΕ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τελικώς, η μάχη θα δοθεί στο γνωστό για όλους «πεδίο». Παρά την αρχική πρόθεση να μεταφερθεί ο διάλογος για το ασφαλιστικό σε αίθουσα της Βουλής, προκειμένου να αποφευχθούν τα γνωστά επεισόδια και οι αποκλεισμοί από τα μέλη του ΠΑΜΕ, χθες βράδυ επικράτησαν πιο «φιλοπόλεμες» αντιλήψεις κι έτσι: α) οι συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με τα προεδρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα ξεκινήσουν από Πέμπτη, ενώ β) θα πραγματοποιηθούν τελικώς στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας.

Όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην κυβέρνηση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται βασικοί πρωταγωνιστές της υποστηρίζουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο «προκαλείται» τόσο το ΠΑΜΕ όσο και το ΚΚΕ να αντιδράσουν με βίαιο τρόπο. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι έτσι θα εκτεθεί ο Περισσός στην κοινή γνώμη και θα γυρίσουν μπούμεραγκ οι κινητοποιήσεις. Από το ΚΚΕ, όμως, απαντούν ότι αυτά είναι εκτός πραγματικότητας και μάλιστα προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα προκαλούν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να επιτρέψει την ...τηλεοπτική κάλυψη της συζήτησης. Η συνέχεια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.