Skip to main content

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αρτοποιοί

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι Έλληνες αρτοποιοί αντιδρώντας στο νόμο για το bake off ψωμί στα σούπερ μάρκετ.
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις εμφανίζονται οι Έλληνες αρτοποιοί, αντιδρώντας στο νόμο για το bake off ψωμί στα σούπερ μάρκετ. Τις επόμενες ημέρες συνέρχεται εκτάκτως το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του κλάδου.

Με επιστολή της προς στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η Ομοσπονδία ζητά τροποποίηση του νόμου που περιορίζει τα τ.μ. στα οποία τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ψήνουν κατεψυγμένο ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα.

Στην επιστολή οι αρτοποιοί τονίζουν μεταξύ άλλων: «Η μείωση των τετραγωνικών μέτρων στις εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης (Bake off) δεν θα λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών, γιατί είναι γνωστό ότι τα προϊόντα Bake off (κατεψυγμένα), στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα από τα φρέσκα του φούρνου της γειτονιάς, ενώ θα έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση ενός υγιούς παραγωγικού κλάδου από τους λίγους που έχουν μείνει στην Ελλάδα, που σήμερα προσφέρουν στον καταναλωτή φθηνό και ποιοτικό ψωμί. Από την βιοτεχνική αρτοποιία στην Ελλάδα και τους φούρνους της γειτονιάς, ζουν σήμερα περίπου 150.000 οικογένειες».