Skip to main content

Έτοιμες για σκληρή στάση οι τράπεζες μετά το χθεσινό ναυάγιο με Κατσέλη

Σε πολύ κρίσιμη φάση μπαίνουν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες μετά το χθεσινό ναυάγιο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών.
Σε πολύ κρίσιμη φάση μπαίνουν οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες. Κι αυτό γιατί μετά το χθεσινό ναυάγιο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά στην προστασία των δανειοληπτών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δύσκολη θα είναι η διαπραγμάτευση και για το θέμα του Τειρεσία και των αλλαγών που διαφοροποιεί στη λειτουργία του η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες της Voria. gr είναι σαφείς κι αναφέρουν ότι οι νέες ρυθμίσεις θα έρθουν προς συζήτηση σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο. Το ίδιο αναμένεται ότι θα γίνει και σε ό,τι αφορά στο σχέδιο νόμου που έχει ετοιμασθεί από το υπουργείο Οικονομίας για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά, το οποίο επίσης αναμένεται ότι θα περάσει σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο. Οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να σκληρύνουν πολύ τη στάση τους, από τη στιγμή που το βασικό τους αίτημα, που ήταν η εξαίρεση των στεγαστικών δανείων από τη ρύθμιση των οφειλών στο νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών, δεν έγινε χθες δεκτό από το υπουργείο Οικονομίας. Η υπόθεση εξελίσσεται σε πόκερ για πολυ δυνατούς και διαβασμένους παίκτες.