Skip to main content

Αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δ. Παύλου Μελά

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, θα πρέπει να προσκομίσουν αίτηση με δικαιολογητικά.

Από Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 16 του μήνα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο του Δήμου Παύλου Μελά στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου (28ης Οκτωβρίου 152 & Γιάννη Ρίτσου).

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, θα πρέπει να προσκομίσουν αίτηση συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά, για όλους τους υποψηφίους  δικαιούχους:

-Αίτηση του ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.

-Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΚΙΝ. Τηλεφωνία, ΕΥΑΘ), από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας.

-Σε περίπτωση φιλοξενίας, υπεύθυνη δήλωση του ατόμου που φιλοξενεί τον αιτούντα.

-Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων (έντυπο Ε1) και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής τους.

-Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής του.

-Έκθεση κοινωνικής έρευνας, έπειτα από συνεργασία με αρμόδιο κοινωνικό λειτουργό, ο οποίος μπορεί να διαπιστώσει την κοινωνική κατάσταση, τις συνθήκες και τις δυσχέρειες διαβίωσης του ατόμου ή της οικογένειας (διάσταση, μονογονεϊκότητα, πολυτεκνία, αδυναμία εξυπηρέτησης, κ.α.).

2. Δικαιολογητικά, κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου δικαιούχου:

-Κάρτα ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο.

-Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας.

-Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), εφόσον πρόκειται για Άτομα με Αναπηρία.

-Ενοικιοστάσιο (μισθωτήριο) συμβόλαιο, στην περίπτωση που ενοικιάζει σπίτι.

-Σε περίπτωση που το μονήρη άτομο ή οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας λαμβάνει οποιοδήποτε βοήθημα ή και σύνταξη ή και άλλη κρατική παροχή, σχετική βεβαίωση λήψης.

-Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο να ζητηθεί κατά περίπτωση.

Προηγούνται  οικογένειες με:

-μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα

-ανήλικα τέκνα

-μοναχικά ηλικιωμένα άτομα

Οι δικαιούχοι του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ δεν δικαιούνται να ενταχθούν στο Κοινωνικό  Παντοπωλείο και στο Συσσίτιο.