Skip to main content

Έτινγκερ: Ένα βήμα πριν από παράλληλο νόμισμα η Ελλάδα

Μια αφερέγγυα χώρα όπως η Ελλάδα, που ξεκινά τη χρήση παράλληλου νομίσματος, δεν έχει σίγουρα καμία θέση στην ευρωζώνη δήλωσε ο Γερμανός επίτροπος.

Η Ελλάδα δε διαθέτει πλέον ευρώ και βρίσκεται ένα βήμα πριν από ένα παράλληλο νόμισμα δήλωσε ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Bild».  
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η κατάσταση είναι πολύ περίεργη. Η Ελλάδα, αν και είναι μέλος της νομισματικής ένωσης, αυτή τη στιγμή δεν έχει καθόλου ευρώ».

«Μια αφερέγγυα χώρα όπως η Ελλάδα, που ξεκινά τη χρήση παράλληλου νομίσματος, δεν έχει σίγουρα καμία θέση στην ευρωζώνη», σημείωσε ο Γερμανός επίτροπος.

 

«Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε τις μεταρρυθμίσεις, δεν έχει κανέναν νόημα να γίνεται συζήτηση για νέες διαπραγματεύσεις» ανέφερε.

Εκτίμησε κατά τη συνέντευξη ότι δεν βλέπει η Ελλάδα να παραμένει για πολύ καιρό ακόμη μέλος της ευρωζώνης. Εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα πληρωθούν από εδώ και πέρα μισθοί, συντάξεις και λογαριασμοί και τόνισε ότι πλέον οι πληρωμές, λόγω έλλειψης ρευστού, αναγκαστικά, θα γίνονται με γραμμάτια.