Skip to main content

Έτοιμος για τον ΠΑΟΚ ο Στανόγεβιτς: Χωρίς πίεση δεν πας πουθενά (vid)

Ο νέος προπονητής του «Δικεφάλου» δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και την πίεση του συλλόγου με στόχο να φτάσει στις επιτυχίες

Τις πρώτες του δηλώσεις όντας προπονητής του ΠΑΟΚ παραχώρησε στο επίσημο κανάλι του συλλόγου στο youtube, ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς.

Ο αντικαταστάτης του Βλάνταν Ίβιτς δήλωσε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και την πίεση του «Δικεφάλου» και στάθηκε στην επιθυμία του να δημιουργηθεί κάτι καλό ώστε να αποδείξει πράγματα και ο σύλλογος να φτάσει σε επιτυχίες.

Παράλληλα, ο 43χρονος Σέρβος κόουτς μίλησε για τον τρόπο παιχνιδιού που προτιμά, για την ιδιαιτερότητα του γηπέδου της Τούμπας αλλά και για τις εμπειρίες του από το ποδόσφαιρο της Κίνας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος προπονητής των «ασπρόμαυρων»:

Για τα πρώτα του συναισθήματα: «Δουλεύω πάντα με το συναίσθημα, είμαι χαρούμενος και η πρώτη μου αίσθηση είναι... ασπρόμαυρη. Έτσι έμαθα από μικρός και δούλεψα με το ασπρόμαυρο στοιχείο στην Πάρτιζαν. Υπήρχαν και εκεί τα ίδια συναισθήματα».

Θέλω να εργαστώ στην Ευρώπη, σε έναν μεγάλο σύλλογο για να δημιουργήσουμε κάτι καλό. Θέλω να αποδείξω πράγματα και όλοι μαζί να πετύχουμε».

Για το πώς θα διαχειριστεί την πίεση: «O ΠΑΟΚ έχει όλα όσα χρειάζονται για για να κατακτήσει τίτλους. Είμαι ένας φιλόδοξος προπονητής. Έχω δει όλα τα παιχνίδια του και πριν από εμένα έπαιζε εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα και τη δύναμη να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.
Εγώ από τη μεριά μου θέλω να δώσω το κάτι παραπάνω για να βελτιώσω την εικόνα της ομάδας».

Για τον τρόπο παιχνιδιού που προτιμά: «Θέλω καταρχάς να βλέπω τους παίκτες μου παθιασμένους, μία επιθετική ομάδα που παλεύει με πάθος μέχρι τέλους. Ειδικά μπροστά σε έναν εκπληκτικό λαό όπως αυτός του ΠΑΟΚ και σε ένα γεμάτο γήπεδο πρέπει πάντα να μπαίνεις με πάθος στο παιχνίδι.
Θέλω την ομάδα σε κάθε αναμέτρηση να μπαίνει επιθετικά τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση».

Για την εμπειρία του στο κινέζικο πρωτάθλημα: «Σίγουρα το κινέζικο ποδόσφαιρο βρίσκεται σε διαρκή άνοδο, οι εντυπώσεις μου είναι άκρως θετικές. Εκεί συναντάς μεγάλα ονόματα, μεγάλους προπονητές και είχα την ευκαιρία να προπονήσω σπουδαίους παίκτες που έπαιζαν στη Μπαρτσελόνα ή σε ομάδες της Premier League. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία.

Σίγουρα όμως έχασα την Ευρώπη, το ποδόσφαιρο είναι η Ευρώπη και η διαφορά επιπέδου είναι σαφώς μεγάλη αλλά κέρδισα πολλά».

Για την ιδιαιτερότητα της Τούμπας: «Κανείς δεν μπορεί να με πιέσει όσο μπορώ να πιέσω εγώ τον εαυτό μου. Δούλευα σε έναν σύλλογο όπως η Πάρτιζαν που έπρεπε να κυριαρχεί και θεωρώ πως μετά είναι εύκολο να δουλεύεις κάπου με παρόμοιες καταστάσεις.

Πιστεύω στη δουλειά μου και τον εαυτό μου, εργάζομαι με πάθος και για μένα η πίεση είναι η ζωή μου. Χωρίς την πίεση δεν είσαι σημαντικός πουθενά».