Skip to main content

«Μοντέλο» ο Μπουτάρης στην πασαρέλα της Νέας Παραλίας (φωτο+video)

Με guest star τον δήμαρχο της πόλης πραγματοποιήθηκε η πρωτότυπη «πασαρέλα» με ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

της Αλεξίας Καλαϊτζή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης η πρωτότυπη «πασαρέλα» με ρούχα από ανακυκλώσιμα υλικά που διοργανώθηκε από τους «Φίλους της Νέας Παραλίας» με τη συμμετοχή 29 σχεδιαστών και 53 «μοντέλων».

Φορώντας ρούχα από νάιλον, πλαστικές σακούλες και γυαλί και κρατώντας από τσαγιέρες μέχρι και ... τα σκυλιά τους, πολίτες της Θεσσαλονίκης μεταμορφώθηκαν για λίγη ώρα σε μοντέλα παρελαύνοντας μπροστά σε πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου.

Σε ρόλο guest star εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος παρέλασε με το δικό του στιλ.

«Κάνουμε προσπάθεια για να αυξήσουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης. Στόχος των δράσεων μας, είτε αυτές είναι χιουμοριστικές είτε και καμιά φορά προκλητικές, είναι να γίνει προσιτή η έννοια της ανακύκλωσης, να γίνει η ανακύκλωση τρόπος ζωής», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η συντονίστρια της εκδήλωσης, Σύνθια Σάπικα, πάνω στο ποδήλατο της, προλόγiσε την εκδήλωση και ανέφερε πως με την οργάνωση τέτοιων δράσεων, συνειδητοποιούμε πως οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε καθέναν από εμάς και έτσι μαθαίνουμε να τους αγαπάμε.

Ο συνθέτης - sound designer Αδάμ Σιάγας και η ακορντεονίστα – μουσικοπαιδαγωγός Ανθή Γουδίνη έντυσαν μουσικά την εκδήλωση με μια μίξη live electronics και ακορντεόν.